Bak i nawiew

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Bak i nawiew

Postprzez pavca czwartek, 5 kwietnia 2007, 20:19

Mija tydzień jak mam Kangoo-rka we władaniu. I niestety muszę usunąć kilka drobnych usterek. Więc nie działa mi regulacja nawiewu. Jak bym nie ustawiał to zawsze leci ciepłe powietrze z nawiewów na desce. Na szybę czy nogi mogę zapomnieć. Miał już ktoś takie objawy ? Jaki jest najczęstszy powód usterki ? Mam jeszcze pytanko dodatkowe: ile litrów paliwa mieści torba kangoo-rka ? :)
Kangoo Alize 1.5 dCi 82kM - Pierwszy i nie ostatni :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi !
pavca
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Masaccio czwartek, 5 kwietnia 2007, 20:31

około 55 litrów
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: Bak i nawiew

Postprzez keszamot czwartek, 5 kwietnia 2007, 21:50

pavca napisał(a):...nie działa mi regulacja nawiewu. Jak bym nie ustawiał to zawsze leci ciepłe powietrze z nawiewów na desce. Na szybę czy nogi mogę zapomnieć. Miał już ktoś takie objawy ? Jaki jest najczęstszy powód usterki ? Mam jeszcze pytanko dodatkowe: ile litrów paliwa mieści torba kangoo-rka ? :)

Jezeli chodzi o nawiew prawdopodobnie ciegna pospadaly lub nie so odpowiednio zalozone :roll: Musalbys zdemontowac panel sterujacy nawiew (gdzies na forum bylo kilka fotek instrukcji demontazu).
A co do zbiornika u mnie wchodzi 50l do tej pory wecej nie udalo mi sie wlac :wink:
Kangoo ze śląska. 1.6 16V expression 04r. czerwień wiśni/oklejony
keszamot
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass piątek, 6 kwietnia 2007, 10:11

Jeżeli nie możesz zamknąć nawiewu centralnego na desce (tego nad radiem) to polecam LEKTURĘ. Nie chciałbym być złym prorokiem ale czeka Cię dłubaninka... :?
Ale jeśli to kwestia cięgła sterowania nawiewem (tego pod radiem) to polecam tę LEKTURĘ. Może być przydatna.
Pozostaje jeszcze możliwość, że to uszczelki przesłony. Ale to już rozbieractwo połowy auta.
A zbiornik ma jak najbardziej 50l, a Masaccio leje do koła zapasowego :wink: :lol:

Usunięto nieaktywne linki. /MOD
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Masaccio piątek, 6 kwietnia 2007, 10:55

Do koła ale wleję ;) Faktycznie, pomyliło mi się :oops:
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez woojtas sobota, 7 kwietnia 2007, 07:38

Jesli chodzi o nawiew to stawialbym na ciegna w panelu sterujacym.
woojtas
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re:

Postprzez mako wtorek, 4 stycznia 2011, 12:49

Lucass napisał(a):Jeżeli nie możesz zamknąć nawiewu centralnego na desce (tego nad radiem) to polecam LEKTURĘ. Nie chciałbym być złym prorokiem ale czeka Cię dłubaninka... :?
Ale jeśli to kwestia cięgła sterowania nawiewem (tego pod radiem) to polecam tę LEKTURĘ. Może być przydatna.
Pozostaje jeszcze możliwość, że to uszczelki przesłony. Ale to już rozbieractwo połowy auta.
A zbiornik ma jak najbardziej 50l, a Masaccio leje do koła zapasowego :wink: :lol:

Niestety linki do lekturek nie działają, czy mogę prosić o podesłanie jeszcze raz bo mam taki sam problem z nadmuchem jak Autor posta, i czy udało się koledze zlikwidować problem ??
mako
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez slay wtorek, 4 stycznia 2011, 13:20

Tutaj
Tutaj
I w każdym innym miejscu po wpisaniu w wyszukiwarce- Nawiew-sterowanie.
Był -"biedny"1.2 8V 1997
Jest-1.2 16V Privilege
slay
Kangoodetektyw
Kangoodetektyw

Postprzez mako niedziela, 9 stycznia 2011, 13:49

dzięki u mnie okazało się że filtr powietrza poprzedni właściciel chyba od nowości nie zmieniał no i mam pęknięte cięgno pokrętła od środkowego nawiewu ;/
mako
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam