Dziwna praca silnika

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Dziwna praca silnika

Postprzez krzychull piątek, 27 października 2006, 08:55

Witam wszystkich klubowiczów,
Jestem od niedawna posiadaczem "skoczka" 1.5 dCi. Dodam jeszcze że autko jest jeszcze na dotarciu i tym samym obchodzę się z nim ostrożnie.
Od jakiś 3 dni zauważyłem ciekawą rzecz, otóż na wolnych obrotach i głównie przy przyspieszaniu z silnika dochodzi dziwny odgłos. Trudno to jednoznacznie określić ale wygląda to tak jakby odgłos przekładni pracujących z wiekszym obciążeniem - takie ja mam wrażenie.
Napiszcie proszę czy to "normalne" bo szczerze - trochę mnie to niepokoi i nie wiem czy coś się nie dzieje.
krzychull
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez zuwik piątek, 27 października 2006, 09:10

Proszę bardzi :) Temat stary, ale widać aktualny ;) Przeczekaj, będzie lepiej ;;)

Usunieto nieaktywne linki. /MOD
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: Dziwna praca silnika

Postprzez lam3r piątek, 27 października 2006, 11:52

krzychull napisał(a):trochę mnie to niepokoi i nie wiem czy coś się nie dzieje.

Napiszę Ci jak to się naprawia.
a) jedziesz do serwisu Renault
b) dokładnie opisujesz problem, który skrupulatnie jest spisywany przez pracownika
c) podpisujesz dokument przyjęcia auta, ale wcześniej czytasz czy to co mówiłeś zostało dokładnie spisane. Jeśli nie, nakazujesz poprawić.
d) grzecznie czekasz
e) gdy oddają Ci auto, żądasz opisu usunięcia usterek. Zwróć uwagę czy wymieniono sposób naprawy w s z y s t k i c h zgłoszonych usterek. Bardzo często pomijają "drobniejsze".

Miłej walki:-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jon104 piątek, 27 października 2006, 16:56

zuwik napisał(a):"Chrupanie", "grzechotanie"?
Proszę bardzi :) Temat stary, ale widać aktualny ;) Przeczekaj, będzie lepiej ;;)

Potwierdzam (jesli zakres chrupania i grzechotania odpowiada odgłosom w Twoim Kangoo-rku) - przechodzi :lol:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez krzychull piątek, 27 października 2006, 19:26

jon104 napisał(a):
zuwik napisał(a):"Chrupanie", "grzechotanie"?

Potwierdzam (jesli zakres chrupania i grzechotania odpowiada odgłosom w Twoim Kangoo-rku) - przechodzi :lol:

Hymm,
Dzięki za odpowiedź - trochę mnie uspokoiliście, jednak wydaje mi się takie zachowanie wielce osobliwe, widać taki urok tego modelu.
A swoją drogą ciekawe czy wszyscy mieli podobne przypadki ?
A narazie cóż - dzięki raz jeszcze i poczekamy zobaczymy, jak nie przejdzie czeka mnie chyba wizyta w ASO :-)
krzychull
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam