Witam, wraz z nastaniem mrozów pojawił się problem z ABS-em, mianowicie nie gaśnie kontrolka abs.Tzn. po jakimś czasie gaśnie(mniej więcej 15 min) by znowu sie zapalić.Miał może ktoś podobny problem? Pozdrawiam
przez michalxtreme niedziela, 12 grudnia 2010, 11:07
Od tego powinno się zacząć przy rozwiązywaniu każdego rebusika z elektryką. Branio widzę, że i Ty już kolego się chyba męczysz pisząc to każdemu z problemem elektrycznym. Ja w ogóle nie rozumiem kogoś kto szuka rozwiązania podanego na talerzu a sam nawet styków nie sprawdzi. Pozdrawiam wszystkich dociekliwych i zaradnych. Ależ ja jestem zgryźliwy. Powinni mi zmienić rangę na klubowego tetryka.
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !!
michalxtreme Jesteś tetrykiem.Jak mniemam forum służy wszystkim uzytkownikom Kangoo, a więc i takim ktorzy nie znają sie zbytnio na mechanice a chcieliby taniej naprawiac swój samochodzik.Twoje złośliwe uwagi wcale nie są miłe.Chcesz pomóc to napisz, nie to poczytaj inne posty a nie uzewnętrzniaj się.Uff juz się uspokoiłem , teraz może powiecie mi koledzy w którym miejscu mojego autka powinienem zacząc szukać owych wtyczek? Pozdrawiam
przez Marek_Bielsko niedziela, 12 grudnia 2010, 15:58
robert281 napisał(a):, teraz może powiecie mi koledzy w którym miejscu mojego autka powinienem zacząc szukać owych wtyczek?
Ja też się nie znam, ale jeżeli chodzi o ABS, czyli COŚ z hamulcami, to tam w okolicy kół bym szukał... No dokładniej to nawet w okolicy piast, pierścieni ABS-u... To tak po krótkim wysiłku umysłowym mi przyszło na myśl...
przez buczerob poniedziałek, 13 grudnia 2010, 21:26
U mnie zsunęła się osłona przegubu i smar oblepiał tą zębatkę. Kontrolka raz się zapalała, a raz gasła. Wymiana osłony załatwiła w moim przypadku problem z zapalającą się kontrolkę ABS.