bagaznik na rowery ?????

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Lukasz_Kangoo środa, 7 kwietnia 2004, 13:25

Pewnie od środka po zamknięciu drzwi :lol:
Lukasz Stawiarski
KANGOO 1.4 (K7J) CB
Warszawa #GG - 2535619
K.A.N.G.O.O.: Kinetic Artificial Neohuman Generated for Online Observation
Lukasz_Kangoo
Ojciec Założyciel
Ojciec Założyciel

Postprzez Adro środa, 7 kwietnia 2004, 17:37

korabl napisał(a): (...) Nie dość ,że musisz zwracać uwagę na minimalną wysokość w bramach i pod wiaduktami, to auto jest bardzo podatne na boczne podmuchy wiatru.

Nie przesadzaj. Kangur z rowerem na dachu nie jest wyższy od TIRa, a te jakoś jeżdżą i pod wiaduktami i pod mostami.
Kangoo'99 1.2 Yello
Adro
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Gość środa, 7 kwietnia 2004, 19:20

Mój baga¿nik ma 8 pasów, które zakoñczone s± blaszkami w kszta³cie litery J. One wchodz± w szpary okalaj±ce drzwi , po czym doci±gasz paski i siedzi! Je¶li nie do koñca to widzisz, to mogê zrobiæ jakie¶ fotki i przes³aæ na maila.
Marek
quote="Jaro_Krakow"]jak mozna zalozyc do drzwiczek? jak przeciagnac i spiac pasy ? w klapie ie ma problemu - spna sie i zatrzaskuje a w drzwiczkach jak?[/quote]
Gość

Postprzez korabl środa, 7 kwietnia 2004, 19:23

[i]Mój bagażnik ma 8 pasów, które zakończone są blaszkami w kształcie litery J. One wchodzą w szpary okalające drzwi , po czym dociągasz paski i siedzi! Jeśli nie do końca to widzisz, to mogę zrobić jakieś fotki i przesłać na maila.
Marek[/i]
Korabl 4x4
Ostatnio edytowano środa, 7 kwietnia 2004, 19:29 przez korabl, łącznie edytowano 1 raz
korabl
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez korabl środa, 7 kwietnia 2004, 19:27

Adro napisał(a):
korabl napisał(a): (...) Nie dość ,że musisz zwracać uwagę na minimalną wysokość w bramach i pod wiaduktami, to auto jest bardzo podatne na boczne podmuchy wiatru.

Nie przesadzaj. Kangur z rowerem na dachu nie jest wyższy od TIRa, a te jakoś jeżdżą i pod wiaduktami i pod mostami.

Oczywiście , że most to przesada, ale bramy wjazdowe na podwórka poniemieckich kamienic, lub parkingi centrów handlowych to dość często odwiedzane miejsca, a wtedy nie radzę zapomnieć o sprzęcie na dachu! Mój znajomy zostawił tak rowery wjeżdżając Cinquecento! 8O
Korabl 4x4
korabl
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez komor środa, 7 kwietnia 2004, 21:34

Witam osobiście ćwiczę bagażnik na hak na trzy rowery Thule. Uważam że jest to najlepsze rozwiązanie :) . Rowery są schowane wza samochodem nie dają dużego oporu . Spalanie i prędkość nie odbiega od normy :D . Dostęp do bagażnika mam przez tylną kanapę. Oczywiście jest tylko potrzebny w podróży. Jest jeszcze inna zaleta jak zdejmę rowery to zdejmuję bagażnik i spokój. Natomiast nie rozumiem :roll: waszych problemów z rozstawem poprzeczek na dachu :wink: :wink: . U mnie jest wąsko. Tylna poprzeczka jest na wysokości początku tylnego bocznego okna. Wszystko pasuje.
Pozdrowienia Bartek
" Helios 1.6 "CB
komor
Kangoogaduła
Kangoogaduła

gagażnik

Postprzez Jaro_Krakow wtorek, 1 czerwca 2004, 08:52

i zamontowałem na dachu; 2 bagazniki zlozylem z 3 ; koszt 3 x 29zł , wszystko oki ale trzeba na max rozstawieniu zeby przednie koło roweru sie dobrze oparło , jedyny problem to wysokosc dachu , trzeba otworzyc tylne drzwi i montowac stajac na progu. I uwaga zaproponowano mi w sklepie motylki zamiast nakretek w celu szybszego montazu i tu pojawil sie problem sa szerokie i uchwyt mocujący rower nie chcial sie skladac do samego dołu poniewaz blokowal go motylek - musialem je opiłowac więc chyba lepiej zwykłe nakretki samohamowne te z komletu w koncu demontowac bede go pozna jesienia kiedy przyjdzie czas na narty.
      Jaro_Krakow 1.5 dCi 80KM
      Jaro_Krakow
      Kangoojunior
      Kangoojunior

Postprzez jon104 środa, 2 czerwca 2004, 15:47

komor napisał(a):Witam osobiście ćwiczę bagażnik na hak na trzy rowery Thule. Uważam że jest to najlepsze rozwiązanie :) . Rowery są schowane wza samochodem nie dają dużego oporu . Spalanie i prędkość nie odbiega od normy :D . Dostęp do bagażnika mam przez tylną kanapę. Oczywiście jest tylko potrzebny w podróży. Jest jeszcze inna zaleta jak zdejmę rowery to zdejmuję bagażnik i spokój. Natomiast nie rozumiem :roll:

No i ta oppcja wydaje mnie się najlepsza :lol:
      Komor - ile mniej wiecej kosztował Twój bagażnik :?:
      Pozdrawiam - Janusz
      http://www.pozadomem.eu
      ------------------------
      Alize '03 dCi BYŁ!!!
      jon104
      Kangoomaniak
      Kangoomaniak

Postprzez MK poniedziałek, 9 sierpnia 2004, 08:20

Witajcie!!! :)
      Co prawda jestem jużpo urlopie i rowerów na wakacje już woził nie będę, ale w wekendy też można.
      Zainteresował mnie temat bagażnika bo moja najmniejsza pociecha (4 latka) nauczyła się jeździć na rowerze, więc wyjazdy stały się aktualne.
      Przejrzałem wszystkie tematy "na temat" i mam pytanie czy jest coś nowego z bagażników? Interesuje mnie raczej najtańsze rozwiązanie na dach (nie mam haka i mam podwójne drzwi z tyłu).
      Mam też wątpliwość czy poprzeczki są tylko na relingi czy także bezpośrednio do dachu (nie mam relingów - 1,4RN)?
      Ktoś pisał o poprzeczkach kupionych w NOURAUTO czy one są na relingi :?: :roll:
      Pozdrowienia Marcin
      CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
      Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
      Porzuciłem akordeon, a szkoda.
      Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
      Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
      MK
      Kangoomaniak
      Kangoomaniak

Postprzez Lukasz_Kangoo poniedziałek, 9 sierpnia 2004, 14:07

No więc ja dodam, że ćwiczyłem ostatnio kilka razy wypad z rowerami i ... mój duży rower górski po odkręceniu przedniego koła idealnie mieści się w bagażniku ;) I jak tak popatrzyłem to w razie czego dwa duże i jeden dziecinny spoko wejdzie.
      A i uwaga :!:
      Rower w bagażniku mieści się w poprzek samochodu tylko do góry nogami (a właściwie kołami).
      Zatem nie zawsze trzeba kupować bagażnik ;)
      Lukasz Stawiarski
      KANGOO 1.4 (K7J) CB
      Warszawa #GG - 2535619
      K.A.N.G.O.O.: Kinetic Artificial Neohuman Generated for Online Observation
      Lukasz_Kangoo
      Ojciec Założyciel
      Ojciec Założyciel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam