przewody wysokiego napięcia

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez kerry piątek, 11 sierpnia 2006, 08:49

czerja napisał(a):no popatrz,a tak niewiele brakowało abyśmy cię z kerrym podholowali...

Taaaa... i by trzeźwiał przez następny tydzień...:)))
Siedem latek na karku (razem czternaście)...:)))
ObrazekObrazek
Czerwone RN 2000 drzwi rulez! :)
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez shap poniedziałek, 14 sierpnia 2006, 13:06

i kto wtedy holowałby nas...? ;-)
shap
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez shap poniedziałek, 14 sierpnia 2006, 13:21

Kilka spostrzeżeń nt. kabli Janmor RB25.

Kabelki najtaniej kupić na Allegro, tudzież, w którymś ze sklepów internetowych. I tak ceny wynoszą odpowiednio: sklep w realu: 75-90zł; sklep producenta (http://www.janmor.pl/): 71zł+wysyłka; Allegro: 56zł+wysyłka.
Ja kupowałem na Allegro od sprzedającego: cashman1 i zapłaciłem 56+7zł.

Kabelki wyglądają ładnie, niebieskie przewody, czarne końcówki, miłe w dotyku, elastyczne.

Kłopot pojawił się w momencie ich montażu. Oryginalne kable miały końcówki osłaniające gniazda z twardej gumy i były sztywne. Podłączenie trawało sekundę z jednej strony i dwie sekundy z drugie.

Inaczej jest z kablami Janmor. Końcówki są z gumy, która jest zbyt miękka i i ugina się przy próbie docisku. Uniemożliwia to szybki i pewny montaż. O ile montaż na świecach 2,3,4 jest w miarę łatwy to na świecy nr 1 (stojąc przodem do samochodu) jest wielce problematyczny - męczyłem się kilka minut. Akurat ta świeca jest położona "głębiej" i do dzisiaj nie wiem czy kabel prawidłowo złapał świecę.

Od strony głowicy (to chyba jest głowica ;-) ) końcówki kabli Janmor są rozwiązane tragicznie. Złącza nie są umieszczone centrycznie względem osłony. To znowu jest wina wykorzystanej miękkiej gumy. Aby zamontować kable z tej strony musiałem zsunąć gumową osłonę, włożyć złacze i ponownie przesunięcie osłony tak, aby zabezpieczyc połaczenie przed wilgocią.
shap
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez branio poniedziałek, 14 sierpnia 2006, 19:27

Życzę by kłopoty z montażem były ostatnimi.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia strona

Powrót do Pytam