MaciekR4 napisał(a):kiler napisał(a): Master ,którego aktualnie użytkuję, nie spełnia ostatniego warunku (jazdy po mieście), stąd poszukiwania czegoś mniejszego. W kręgu zainteresowania jest Kangoo z silnikiem 1,9D , 1,9dti, i dci (tylko nie wiem jaka wersja silnikowa- jak odróżnić ilość km w dci).
Master - no nie przesadzaj...aż taki duży nie jest![]()
a nie lepiej zamiast Kangoo troszkę większego Traffic'a zanabyć - w większe mniej zapakujesz, ale już w mniejsze więcej nie...
a mój 1.9D ma wbite 615kg DMC przyczepy (bez hamulca) i 1350kg DMC z hamulcem
Master wersja L1 H2 , jazda tym samochodem po mieście trochę męczy. Od rodziny co jakiś czas pożyczam Kangoo 1.4, tak na podmianę i jeździ mi się wyśmienicie. Master jakby na to nie patrzeć ma dość drogie części zamienne. np.: zwykłe zimowe opony 350zł/szt + montaż 45zł/koło, olej silnikowy co 10kkm ok. 300zł (6,5ltr), w tej chwili czeka mnie regeneracja przekładni kierowniczej 1500zł lekkim leszczem. itd. Boję się że z Trafikiem może być podobnie. Natomiast koszty utrzymywania kangoo są o połowę mniejsze niż Mastera. Pojemność przestrzeni ładunkowej- szukam wersji 2 osobowej + przyczepa, stąd pytanie ile R.K może pociągnąć.