dci drgania kangurka po wymianie sprzęgła

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: dci drgania kangurka po wymianie sprzęgła

Postprzez zuczek czwartek, 23 grudnia 2010, 22:53

Miałem podobny problem , ale wibracje nie były aż tak wyczuwalne . Po prostu coś chrobotało w pewnym zakresie obrotów, właśnie po wymianie sprzęgła .
Historia zakończyła się sama z siebie . Dziwne ale prawdziwe. Cała zadyma ze sprzęgłem zmusiła mnie i dobrego kolegę do 28 godzinnej walki z autem . Na początku założyliśmy tańszy zamiennik , okazało się że po uruchomieniu silnika miałem podobny objaw do Twojego . Więc walczyliśmy dalej. Demontaż i co się okazało- tarcza jest 15 mm większa . Zaczęliśmy szukać tarczy 200mm i tu zonk , wylądowałem w serwisie . Niestety serwis mnie nie pocieszył . Tarcza do uzyskania ale cena kosmiczna . mało tego trzeba by poczekać . . Więc zaczęliśmy szukać docisku i tarczy innej firmy . Znaleźliśmy tarczę 215mm z dociskiem firmy Valeo ale porównywaliśmy stary docisk do nowego , oraz tarczę do nowej tarczy wybraliśmy taką, która jest najbardziej zbliżona kształtem do oryginału .
założone i na początku słyszałem takie chrobotanie jakby właśnie coś ze skrzynią biegów było nie tak , albo z przegubami . Szukaliśmy przyczyny ale nie było się do czego przyczepić . Dziś samo ucichło albo więc coś się skończyło i jeszcze o tym nie wiem albo będzie dobrze .
http://www.grcb.pl http://www.akzp.pl http://gabaryty.szczecin.pl

żółte 1,5 dCi ALIZE 2003r ,ALBRECH 6890+ALAN 9+densei EC2002
Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie.

http://roszek-rogowiec.fm.interia.pl/index.html
zuczek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez DARCIO2005 poniedziałek, 27 grudnia 2010, 16:58

Dzieki za podpowieć , jutro zostanie wyjęte sprzęgło , wszystkie możliwości zostały sprawdzone . Po wjęciu zobaczymy co dalej moze nowe fabryczne ma jakąś wade.

Panie modernizatorze - w tym regulaminie który jest napisany, jest błąd i to bardzo wyrażny [ widać że nietylko ja mam problemy z pisownią ].Regulamin Forum Internetowego Klubu Kangoo Polska, III. Pisanie postów , podpunkt 6. Słowo ,, jĘzYkA,, tak pisze osoba niemająca problemów z pisownią, a propo innych forumowiczów widać jak czytają REGULAMIN aż ZDZIWIENIE BIERZE ŻE TEGO NIEZGŁOSILI . Szanowny modernizatorze może byscie zainstalowali taki program w polu odpowiedzi i po problemie. Mnie się pan czepiasz a samemu niemożesz sie podpisać całą nazwą tylko skrótem ,,MOD,,, z poważaniem pozdrawiam pana . Zgłosze ten post sam.

Dziekuje za przeczytanie regulaminu ;)
Slowo przytoczone przez Pana, jest napisane w powyzszy sposob z pelne premedytacja. Chodzilo o pokazanie sposobu w jaki jest wizualizowany jezyk blogow. W tym samym regulaminie ale linijke powyzej, jest adnotacja o nienaduzywaniu wielkich liter i zostalo to rowniez pokazane jako przyklad w slowie "KRZYCZ". Jesli chodzi o stosowanie skrotow to nie sa one zakazane :mrgreen:
Jesli chodzi o programy korektorskie to wystarczy uzywac np FireFoxa, on podpowiada co napisales zle poprzez podkreslenie na czerwono.
Pozdrawiam. /MOD
DARCIO2005
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez DARCIO2005 poniedziałek, 27 grudnia 2010, 17:22

Pan chyba pomylił sie z powołaniem, i tylko tu się marnuje. Zrozumiałbym pana i to bardzo, gdybym naprawde wyrażał sie w sposób wulgarny itp... , ale pan musi postawić na swoim i koniec. Niedociera do pana co napisałem wcześniej, jeśli chodzi o pisownie z mojej strony . A z premedytacją to sie pisze w nawiasie panie szanowny i podaje że to przykład np; . Pozdrawiam poraz kolejny i niemam zamiaru dyskutować na tak banalne pana pisanie.
DARCIO2005
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez hulltaj poniedziałek, 27 grudnia 2010, 19:06

Moderator!!!!Miej litość nad nami i Sobą! W tym krótkim wpisie,popełniłeś kilka błędów. :oops:
Jeśli ja-to dziękuję,jeśli on-to dziękuje,itp.Dobrze byłoby gdybyś używał polskich znaków. :lol:
Pozdrawiam!
1,5dci-z salonu wyjechał w styczniu 2005.
hulltaj
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez DARCIO2005 wtorek, 28 grudnia 2010, 16:40

Usterka usunięta, okazało się że na lewej półosi był uszkodzony krzyżak. Powypadały igiełki z jednego łożyska. Serdecznie dziekuje za podpowiedzi, pozdrawiam wszystkich i życze szczęśliwego Nowego Roku.
DARCIO2005
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam