Oklejanie lamp

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez mkk wtorek, 1 sierpnia 2006, 15:09

sw napisał(a):Są tematy, w których mozna dyskutować (np. światła w dzień), ale są takie, przy których scyzoryk się w kieszeni otwiera.

SW.
Nie chce dyskutowac nad dopuszczalnoscia zamalowywania swiatel, to jest niebezpieczne, nielegalne, niedopuszczalne, a jezeli kogos to nie przekonuje, to jeszcze powoduje tycie.

Ale postarajmy sie przekonac oponentow, ktorzy estetyke cenia wyzej niz wlasne i cudze bezpieczenstwo, w sposob skuteczny i kulturalny zarazem.

Acz oczywiscie w tym temacie, majac do wyboru skutecznosc i kulture, stawiam na skutecznosc

Wiec pozwole sobie zacytowac ogolna mysl paru rozsadnych poprzednikow:
rozsadni poprzednicy napisał(a):ZOSTAWCIE SWIATLA JAK JE FABRYKA DALA

Sorry za wrzaski :oops:
Ostatnio edytowano sobota, 31 marca 2007, 17:40 przez mkk, łącznie edytowano 2 razy
kangoor morski, DCI 1,5, 80km

A computer, like air-conditioning, works correctly until you open windows.
mkk
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt wtorek, 1 sierpnia 2006, 15:30

Vtec napisał(a): Jak tylko Kubistar wejdzie na rynek to kupie sobie lampy od niego bo nie ma tam tych brzydkich pomarańczowych....

Tez masz uczulenie na żółte kierunkowskazy? Sam sie nad tym zastanawiałem. Ale one piekne nie sa, jakby byly symetryczne (swiatło p.mglowe biale z czerwoną zarówka) to co innego :P
Obrazek

P.S. Teraz mam filtr powietrza od Nissana :lol: :lol: :lol:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez zbysios wtorek, 1 sierpnia 2006, 16:25

Widzę, że swoim z pozoru niewinnym pytaniem rozpętałem niemalże 3 wojnę światową :) - przepraszam, nie przypuszczałem takiego rozwoju dyskusji a tym bardziej nie zamierzałem.

Dzisiaj obejrzałem pomalowane światła stopu w golfie 3 - porażka, gość przesadził z ilością warstw lakieru, były widoczne w dzień z odległości maksymalnie jakiś 25 m.
Nie jestem przeciwnikiem przyciemniania, ale jak mówią wszystko trzeba robić z umiarem a przede wszystkim ze zdrowym rozsądkiem.
A więc Panowie dla uspokojenia nastrojów:
"Nil mirari, nil indignari, sed intellegere "
i
"Alter alterum docet"

pozdrawiam
zbysios
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez zuwik wtorek, 1 sierpnia 2006, 17:22

Nie przepraszaj, ktoś przeczyta i może zrezygnuje z dość niemądrego pomysłu ;) A co tam potem napisałeś to już nie wiem :lol:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez sw wtorek, 1 sierpnia 2006, 18:16

Nil mirari, nil indignari, sed intellegere.
Nie dziwić się, nie oburzać, lecz zrozumieć.

Gdybym mógł zrozumieć, to owszem, ale nijak nie mogę zrozumieć dlaczego ktoś chce utrudniać życie innym użytkownikom ruchu i na dodatek ściągać na siebie niebezpieczeństwo oraz potencjalnie odpowiedzialnosć karną.

Alter alterum docet
Jeden drugiego uczy

No i dobrze, że jeszcze komuś chce się uczyć, bo inaczej, to mielibyśmy wolną amerykankę na ulicach. BTW: Ta sentencja chyba nie w tym miejsu. :)

Skoro już tak sentencjami jedziemy, to ja po japońsku: Wystający gwóźdź trzeba wbić.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio wtorek, 1 sierpnia 2006, 18:48

Są fajne lampy do starszych kangoorów
Obrazek
Do nowszego nic ciekawego nie znalazłem. Jestem przeciwnikiem malowania czy oklejania.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK wtorek, 1 sierpnia 2006, 19:22

Głównie z braku czasu wcześniej nie zdobyłem się na pełną wypowiedź w temacie - teraz widzę, że Masaccio mnie ubiegł. ;)

Malowanie czy też oklejanie świateł jest najtańszym [i najgłupszym] zamiennikiem do homolgowanych lamp tunigowych. Dobrym przykładem jes Clio I - tam lampy były fabrycznie przyciemniane i można je było nabyć w dwóch wersjach: białych [z białym to wspólnego miały tylko nazwę] i czarne [naprawdę ciemne jeżeli nie świeciły żarówki] ich konstrukcja pozwalała na bardzo dobrą widoczność przy zachowaniu pełnych walorów estetycznych. Niestety znam takich co to lampy "czarne" dodatkowo malowani bo nie stać ich było na ciemne homologowane a fabryczne były "zajasne" - najczęściej źle się to dla nich kończyło :roll:

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez czerja wtorek, 1 sierpnia 2006, 19:35

Masaccio - chyba masz fajne rozwiązanie!fajne te lampy!choć jeszcze takich w kangórku nie widziałem
żółty 1.2RN oklejony klubowo!
przebieg 202546
czerja
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik wtorek, 1 sierpnia 2006, 20:26

Fajne, ale homologacji na nich nie widzę ;)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK wtorek, 1 sierpnia 2006, 20:34

zuwik napisał(a):Fajne, ale homologacji na nich nie widzę ;)

Czekaj, czekaj :D Przy następnym zlocie znajdziemy u Ciebie coś co nie posiada homologacji :lol: ;)

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam