blokada drzwi

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: blokada drzwi

Postprzez branio niedziela, 29 marca 2009, 19:23

Z tego co kojarzę jeden przewód był wolny

A!!!To jest trzeci :idea: :)
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jacek12345 czwartek, 1 października 2009, 11:07

Mam podobny problem, pali mi się (mryga) kontrolka niezamkniętych drzwi, są zablokowane drzwi boczne po stronie kierowcy. Przy komendzie z pilota otwarcia drzwi czarny przycisk widać że troszkę porusza się, ale nie odskakuje. Drzwi nie da się otworzyć ani od wewnątrz, ani z zewnątrz. Wszystkie pozostałe drzwi działają poprawnie.
Jest też taki dodatkowy problem że jak w kabinie wciskam przycisk zamknięcia wszystkich drzwi - to owszem zamykają się, ale np. po 30 sekundach z powrotem przyciski otwierają się.
Czy spotkał się ktoś z takim problemem lub może coś doradzić?
jacek12345
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez dempsej czwartek, 1 października 2009, 12:02

Boczne drzwi od strony kierowcy prawdopodobnie zablokowal Ci czujnik otwarcia wklewu paliwa. Zdejmij tapicerke w bagazniku po lewej i rozlacz kostki - drzwi powinny sie odblokowac i zablokowac (albo sie otworza i nie zamkna, jakis taki cyrk mialem ze swoimi). Trzeba zewrzec 2 kable, zeby sie otworzyly na stale i mozna nimi bylo sterowac, tylko wtedy juz otwarcie wlewu nie bedzie sterowac drzwiami - logiczne :).
Co do kontrolki i otwierania sie drzwi - w kangurze jest tak, ze jesli otworzysz jedne drzwi, to otwieraja sie pozostale - info o tym idzie z czujnika otwarcia drzwi (taki dynks wystajacy). Ktorys z tych czujnikow zwiera i wysyla info o otwartych drzwiach. Wymontuj, obejrzyj, oczysc, zaizoluj - jak nie pomoze - wymien.
Mam nadzieje ze pomoglem Ci troche, reszty poszukaj na forum, bo bylo juz kilka razy ptrzerabiane.
ObrazekObrazek
Był sobie zielony Kangur 1.5 dCi 80 KM + cośtam jeszcze, Privilege, klapa , ale pojechał w dobre ręce.
http://dempsej.deviantart.com, http://www.flickr.com/photos/dempsej/ - moje zdjęcia
dempsej
II Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez sw piątek, 2 października 2009, 16:46

dempsej napisał(a):Trzeba zewrzec 2 kable, zeby sie otworzyly na stale i mozna nimi bylo sterowac, tylko wtedy juz otwarcie wlewu nie bedzie sterowac drzwiami - logiczne :).

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nic nie trzeba było zwierać, wystarczyło wypiąć biały przewód i złożyć z powrotem kostkę. Potem pilotem zamknąć/otworzyć i po problemie. Oczywiście efekt uboczny taki sam - korek wlewu nie blokuje drzwi.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez dempsej piątek, 2 października 2009, 16:57

sw napisał(a):
dempsej napisał(a):Trzeba zewrzec 2 kable, zeby sie otworzyly na stale i mozna nimi bylo sterowac, tylko wtedy juz otwarcie wlewu nie bedzie sterowac drzwiami - logiczne :).

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nic nie trzeba było zwierać, wystarczyło wypiąć biały przewód i złożyć z powrotem kostkę. Potem pilotem zamknąć/otworzyć i po problemie. Oczywiście efekt uboczny taki sam - korek wlewu nie blokuje drzwi.

Jakos mnie to nie dziwi, ze u Ciebie jest inaczej ;]
ObrazekObrazek
Był sobie zielony Kangur 1.5 dCi 80 KM + cośtam jeszcze, Privilege, klapa , ale pojechał w dobre ręce.
http://dempsej.deviantart.com, http://www.flickr.com/photos/dempsej/ - moje zdjęcia
dempsej

Postprzez Lucass piątek, 2 października 2009, 18:24

sw Obrazek
:D
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez agab niedziela, 21 lutego 2010, 09:12

Witam, mam podobny problem. Kilka dni temu zaświecila mi sie kontrolka informujaca o fakcie iz niezamknieto wszystkich drzwi, dodatkowo gdy zamykam samochod z pilota centralny dziala,(wszystkie drzwi sie zamykaja)ale nie mrugaja swiatla od alarmu, z kolei gdy ponownie otwieram kangoorka swiatelka mrugna i drzwi ponownie prawidlowo sie otwierza. Co moze byc powodem ?
agab
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass niedziela, 21 lutego 2010, 11:08

Najprawdopodobniej nie działa któryś wyłącznik drzwiowy. Znając życie, to ten w zamku klapy. Sprawdź czy po zamknięciu centralnego klapa (zamek) się zamyka.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Postprzez agab niedziela, 21 lutego 2010, 11:22

Wybacz jesli moje pytanie bedzie glupie (nie jestem profesjonalistka w tych tematach),ale jak rozumiem, masz na mysli klape maski ??
agab
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass niedziela, 21 lutego 2010, 11:41

Nie, nie całkiem :lol:
Założyłem, może błędnie, że z tyłu masz klapę, bo ja akurat mam.
Jeżeli masz drzwi, to wyłącznik też gdzieś tam musi być.
Tak czy owak trzeba sprawdzić wszystkie.
Wyłączniki przednich drzwi są na dole słupka. takie okrągłe w gumowej osłonce.Żeby się do nich dostać trzeba zdemontować plastikową osłonę słupka (od wewnątrz) i o ile pamiętam odkręcić pasy bezpieczeństwa.
wyłacznik.jpg
wyłacznik.jpg (18.46 KiB) Przeglądane 342 razy

Tylnych bocznych drzwi, są w listwie kontaktowej na słupku, ale wyżej i na tylnej ścianie słupka.
DSC00047a.JPG
DSC00047a.JPG (25.79 KiB) Przeglądane 341 razy

Drzwi bagażnikowych - nie wiem.

Myślę, że zacznij od sprawdzenia czy wszystkie drzwi się blokują po zamknięciu centralnego. Jeśli nie - to masz winowajcę.
:)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam