problem z odpalaniem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: problem z odpalaniem

Postprzez miguello wtorek, 10 czerwca 2008, 12:45

Ja wymieniłem na nowy i wszytsko grało aż do teraz :evil: niecały rok i dzieje sie to samo co wtedy...

Wymienić na nowy ?
Czyścić ?

Jak wymienic to czy sa jakies "lepsze".. tzn taki który wytrzyma wiecej niż rok....
nie ważne czym jeździsz...ważne jak tym jeździsz...

BYŁO 1.4 LPG 99r.

KANGOO+ XENON+ ALU17"+ AUDIO BLAUPUNKT = LANS MACHINE

Obrazek
miguello
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez L-irek wtorek, 10 czerwca 2008, 18:05

Jeżeli masz obrotek to proszę zerknij na moje posty dotyczące odpalania 1,9dTi i daj znać , czy masz podobne objawy???? A jeśli nie masz obrotka to nawet jeśli będzie to to samo to ni ma jak sprawdzić , ale nie można wykluczyć , że to wiązka . Pozdrawiam .

A tak przy okazji - jak sprawują się XENONY ??? Jakie były koszty tych lamp ? No i oczywiście czy niebiescy reagują jak Cię widzą ???
L-irek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez darecki wtorek, 10 czerwca 2008, 18:11

miguello napisał(a):Ja wymieniłem na nowy i wszytsko grało aż do teraz :evil: niecały rok i dzieje sie to samo co wtedy...

Wymienić na nowy ?
Czyścić ?

Jak wymienic to czy sa jakies "lepsze".. tzn taki który wytrzyma wiecej niż rok....

Na razie możesz spróbować wyjąć i zobaczysz jak wygląda. Jak jest zasyfiony , to wyczyść i będziesz miał spokój na rok ;) Jak wygląda ok to może przyczyna leży gdzie indziej.
było:kangoo 1.4 lpg 2001
jest:kangoo 1.5 dci 2011
darecki
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez mobarski środa, 11 czerwca 2008, 16:17

Przeczyściłem wszystko co było możliwe i na razie pomogło
Dzięki za pomoc
Maciek
mobarski
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez olonr1 niedziela, 14 września 2008, 09:34

Witam.
Renault Kangoo 1,2 16V (junkers)
Ja też mam cusik podobnego z odpalaniem, szczególnie z rana jak jest zimny.
Ostatnio nie ma zamiaru złapać za pierwszym razem, a jak złapie za drugim to silnik trochę nierówno pracuje.
To samo było podczas przeglądu. Auto na komputer i wszystko ok. Dziej się to tylko gdy jest zimny, potem jak już się zagrzeje to nie chłodnie od rana do wieczora.
Tak przejrzałem temat i się zastanawiam gdzie oko wsadzić?
Świece wykluczam, po zmianie to samo.

Pozdrawiam olonr1
olonr1
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez sergiusz czwartek, 11 sierpnia 2011, 15:19

Witam.
Mam podobny problem,a mechanicy nie potrafią sobie poradzić.
Po koleji:
Kangur rok 2006 1,5 dci przebieg 80 tyś.
Samochód czasem odpala,a czasem nie.
Dodatkowe objawy:
Kontrolka świec zapala się na bardzo krótko i szybko gaśnie,temp raz wskoczyła na -3 stopnie,raz zapaliła się kontrolka serv +poduszki (te sytuacje zdarzyły się tylko raz)
Dodatkowo w przewodzie paliwowym widac jak się popompuje pompką bąbelki powietrza. (Po podpompowaniu pompką auto zapala)
Wymienione zostały:filtr paliwa,przewody paliwowe (Te,w których było widac pęcherzyki powietrza- razem z gruszką),czujnik położenia wału.
Obecnie zostawiłem już ponad 700 zł -i z tego co widzę mechanicy nie mają pojęcia o co chodzi i zapowiada się wymienianie wszystkiego na oślep (-dojenie kasy.)
Czy ktoś ma jakiś pomysł? Skąd te pęcherze powietrza w wymienionych przewodach ?
P.s porada z tego tematu nic nie dała------> http://www.klubkangoo.pl/forum/viewtopi ... rze#p98736
Pozdrawiam serdecznie
Kangoo 2006 rok 1,5 dci
sergiusz
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez czarek0402 czwartek, 11 sierpnia 2011, 19:50

Witam,
to Kolego masz nowe autko...nie powinno być problemów,zresztą jak w każdym Kangoo :roll:
Latem to normalne,że zapalają się na krótko i szybko gasną,szczególnie,że jak silnik ciepły.Gorzej jak zapalają się w czasie jazdy...
Kontrolka poduszek to popraw wtyczki pod fotelami,przeczyść styki,dociśnij,sprawdź przewody.Nie pamiętam czy powinieneś wyłączyć akumulator...groźba zadziałania napinaczy pirotechnicznych?Skorzystaj z pomocy w szukaj na forum.
Pęcherzyki to podobno normalna sprawa,sam się zastanawiałem,gdzie ta pompka(bo ja jej nie mam)i skąd te pęcherzyki(ja ich mam kilka i ciągle)i nie ma problemów z odpalaniem.U Ciebie cofa się paliwo z powrotem,może trzeba zamontować zaworek zwrotny?
Ten czujnik położenia wału to ważna sprawa...z forum wyczytałem,wiele problemów wynika,nie zaszkodzi mu wymiana.
Filtr paliwa to normalna sprawa,około 100zł raz w roku co roku,sami wiecie jakiej jest jakości paliwo...
Komputer do analizy był podłączony?
Może warto dać za przegląd po zakupie auta,ale wiemy na czym stoimy.
Pozdrawiam.
Renault Kangoo 1.5dci Korsika Blau 2003
czarek0402
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez czarek0402 czwartek, 11 sierpnia 2011, 20:08

Skorzystaj z tego...
viewtopic.php?f=87&t=5159
Renault Kangoo 1.5dci Korsika Blau 2003
czarek0402
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez sergiusz piątek, 12 sierpnia 2011, 10:16

Dzięki czarku za szybką reakcję.
A więc tak:
Kwestia pęcherzów w przewodach wykluczamy (wczoraj omineliśmy cały układ i połączyliśmy bezpośrednio),nawet gdy ich nie (pęcherzy) autko ma dalej problemy z odpalaniem-więc zawór zwrotny nie pomoże. Ponoć jest jeszcze jeden jakiś czujnik-(tego niestety żaden salon,hurtownia nie mieli na stanie) ,który zamówiliśmy i założenie jest takie,że na 99 % będzie to przyczyną problemów.Jeżeli po wymianie tego drugiego czujnika autko dalej nie będzie odpalać to chyba zostaje tylko komputer :-/
Autko było podpięte pod kompa-ten oczywiście wywalił błąd cz.położenia wału --->po wymianie komp dalej wywala ten sam błąd.Zakłądamy,że ten czujnik jest połączony z tym drugim (cz.zapłonu ??? ).Ponoć te dwa czujniki są ze sobą spięte-i jeżeli wymiana tego pierwszego nie pomogła to wymiana drugiego powinno załatwić sprawę.
Mój kangurek nigdy nie widział zwykłej ropy.Zawsze lałem tę "lepszejszą".

P.s
Czarku- link,który podałeś nie otwiera się - nie mam uprawnień do oglądania tej części forum.
Pozdrawiam serdecznie
Kangoo 2006 rok 1,5 dci
sergiusz
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Latek piątek, 12 sierpnia 2011, 14:07

No niestety musisz stać się klubowiczem,żeby mieć więcej...wystarczą naklejki :arrow: CZYTAJ TUTAJ
Chociaż do końca sierpnia "Wielki Admin" na urlopie :!:
Jak i po co zostać Klubowiczem !
--------------------------------------------------------------------------------------
Kangoo I,1.4 Authentique - 2001-Bleu Marin-sprzedany
Corsa C, 1.2 LPG NJoy - 2003-Tizianrot

Ford Fusion 1.4 LPG FX Gold - 2004-Silver Metalic
Dacia Sandero Stepway 1.0 LPG Extreme - 2023 - Szary Moonstone
Latek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam