Spadek mocy Kangoo 1.4 RN 1998

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Spadek mocy Kangoo 1.4 RN 1998

Postprzez Szumak środa, 5 stycznia 2011, 07:27

WojtekKangoo, twój objaw jest typowy dla przebicia w elektryce - nie koniecznie na kablach, może być też na cewce.
U mnie po raz pierwszy pojawiło się coś takiego przy wyprzedzaniu (ok 5000obr/min), potem problem powtarzał się coraz częściej i przy niższych obrotach aż do wymiany cewki z kablami i świec.
Co do diagnostyki to tak jak koledzy piszą: jedź do serwisu specjalizującego się w renault - dedykowany sprzęt diagnostyczny pokazuje wszystko i szczegółowo, ale też kosztuje tyle co samochód. Interfejs za 100zł pokazuje zwykle bzdury albo nic.

daro, jeśli masz dwie sondy to nie możesz pozbyć się katalizatora, musisz go wymienić na nowy - pisz do brania, pewnie coś tam znajdzie u swoich dostawców po atrakcyjnych cenach.
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Re: Spadek mocy Kangoo 1.4 RN 1998

Postprzez WojtekKangoo środa, 5 stycznia 2011, 16:21

Dzięki kolego ale mam jedną sonde tuż pod kolektorem wylotowym na rurce od tłumika.Co do elektryki to świece przewody i jedna cewka wymieniona.Nie podejżewam drugiej cewki bo objawy miałem zupełnie inne :? Co do twojego opisu przy wyprzedzaniu to mam tak samo.Nie zawsze ale pare razy mi się tak przydażyło dlatego jak nie musze to nie zabieram się teraz za wyprzedzanie.A co do warsztatu to może ktoś mi polecić jakiś dobry w poznaniu i okolicach?Pozdrawiam
PS.Dzisiaj będe patrzył jak się ściemni na iskry tak jak pisałeś kolego wczoraj!
Ale kicha progi się sypią i wielkie dziuryyyyyy się pojawiły!!!
WojtekKangoo
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia strona

Powrót do Pytam