Nie dzialajacy pilot zdalnego sterow. centralnym zamkiem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Nie dzialajacy pilot zdalnego sterow. centralnym zamkiem

Postprzez karolgrz sobota, 7 maja 2005, 15:46

Witam wszystkich kangoo-rowiczow serdecznie.Jestem Karol - nowy uzytkownik w klubie.
Od razu przejde do sedna - czy ktos moze mi pomoc rozwiazac nastepujacy problem?
Od jakiegos czasu przestal dzialac pilot zdalnego sterow. centr. zamkiem. Po wymianie baterii, na krotko dzialal, tylko z bliskiej odleglosci a potem przestal w ogole. Przeczyscilem ostatnio ten odbiornik podczerwieni ktory jest umieszczony pod sufitem (Kangoo'98) ale bez rezultatu.
Czy ktos z Was mial podobne problemy i jezeli tak - to w jaki sposob poradzil sobie z tym?
Bede wdzieczny za pomoc bo jest to denerwujace, tym bardziej ze przestal mi dzialac zamek drzwi od strony kierowcy wiec zeby dostac sie do auta musze robic dodatkowe "obchody", czym wprowadzam w blad moich pasazerow bo odruchowo ida oni w kierunku lewych drzwi (szczegolnie ci z prawem jazdy).
Pozdrawiam,
Karol
karolgrz
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez zuwik sobota, 7 maja 2005, 16:37

Mam ten sam problm i muszę Cię zmartwić: próbowałem już wszystkiego. Zawsze efekt był na 5 minut. Proponuję raczej wymianę zamka - będzie łatwiej i szybciej :wink: Do Renault nawet z tym nie jadę, bo już widzę rachunek. Mój traf, że równocześnie padł mi alarm (również montowany przez Renault, firmy FOX) więc założę coś ze sterowaniem centralnym, lecz tym razem radiówka, bo do tej podczerwieni to jeszcze tylko celownika brakuje :?

BTW. Zapraszam do "Jestem tu nowy" - powiedz nam coś o swoim Torbaczu i doświadczeniach z użytkowania :wink:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: Nie dzialajacy pilot...

Postprzez karolgrz sobota, 7 maja 2005, 17:06

dzieki za odpowiedz i wsparcie w "nieszczesciu", trzeba bedzie sobie radzic radiowo...
BTW wkrotce napisze troche o moim kangoo

Karol
karolgrz
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez mikolaj19d55 niedziela, 8 maja 2005, 17:29

Witam
Mialem taki problem z centalnym. Jezdzilem po wszystkich punktach reperujacych alarmy, ale nikt nie chcial sie tego podjąć. Jest to podczerwień i serwisy nie mają jak tego naprawić.Gdyby to byla radiowka to sprawa byla by o wiele prostrza.
Zdesperowany pojechalem do Grabczyka - powiedzieli ze jest popsuty plip czy jakoś tak,ale Oni tego nie naprawią. Potem do 2 serwisu gdzies na ul Bema - też nic. 3 serwis Kilianczyk i tu sie zaczelo
Pan z serwisu powiedzial ze musza samochod podpiąć pod komputer co kosztuje jakies 60-80pln, nie pamietam dokladnie i wtedy powinni wykryc usterke. Zapytalem czy jak nie wykryja to tez musze za to placic? odp TAK. Powiedzialem Panu ze to troche bez sensu, ze taka "usluge" to mi kazdy moze wykonac, popatrzy na samochod nic nie stwierdzi i zainkasuje troche grosza.
Nie mialem wyjscia wiec zostawilem samochod. usterke wykryli i o dziwo nie musialem placic za diagnoze, natomiast za nowego pilota owszem i to ok 660 pln.Wiem,ze za ta sama cene mogl bym zalozyc nowy alarm z 2 pilotami ale mial bym kluczyk + pilot, a tak mam wszystko w 1.

pozdrawiam
Mikolaj
mikolaj19d55
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez karolgrz niedziela, 8 maja 2005, 19:33

8O Dziekuje za info. Chyba pozostanę przy planowanej opcji - sterowanie drogą radiową.
Będzie to znacznie tańsze.
Pozdrawiam
karolgrz
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kocio niedziela, 8 maja 2005, 19:48

[quote="mikolaj19d55"]Witam
Mialem taki problem z centalnym. Jezdzilem po wszystkich punktach reperujacych alarmy, ale nikt nie chcial sie tego podjąć. Jest to podczerwień i serwisy nie mają jak tego naprawić.Gdyby to byla radiowka to sprawa byla by o wiele prostrza.
Zdesperowany pojechalem do Grabczyka - powiedzieli ze jest popsuty plip czy jakoś tak,ale Oni tego nie naprawią. Potem do 2 serwisu gdzies na ul Bema - też nic. 3 serwis Kilianczyk i tu sie zaczelo
Pan z serwisu powiedzial ze musza samochod podpiąć pod komputer co kosztuje jakies 60-80pln, nie pamietam dokladnie i wtedy powinni wykryc usterke. Zapytalem czy jak nie wykryja to tez musze za to placic? odp TAK. Powiedzialem Panu ze to troche bez sensu, ze taka "usluge" to mi kazdy moze wykonac, popatrzy na samochod nic nie stwierdzi i zainkasuje troche grosza.
Nie mialem wyjscia wiec zostawilem samochod. usterke wykryli i o dziwo nie musialem placic za diagnoze, natomiast za nowego pilota owszem i to ok 660 pln.Wiem,ze za ta sama cene mogl bym zalozyc nowy alarm z 2 pilotami ale mial bym kluczyk + pilot, a tak mam wszystko w 1.

Mialem ten sam problem ale na szczescie mam drugi kluczyk i wszystko chodzi jak nalezy, nie wiem czy ktos naprawia same kluczyki bo chyba w nim cos nawaliło bo baterie wymienilem i nie chodzi.

Pozdrawiam Kocio
Kangus 1,4/99 niebieski
kocio
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Crash niedziela, 8 maja 2005, 21:19

kocio napisał(a):Mialem ten sam problem ale na szczescie mam drugi kluczyk i wszystko chodzi jak nalezy, nie wiem czy ktos naprawia same kluczyki bo chyba w nim cos nawaliło bo baterie wymienilem i nie chodzi.

To jest niestety przypadłość Kangoorów u mnie też tylko jeden kluczyk chodzi w drugim ani centralny nie działa ani immobiliser. Jak mi ten jeden padnie to koniec :x I rzeczywiście żaden ASO Renault nie zakoduje kluczyka trzeba je ściągać z Francji i kosztuje to 600-700 zł Tylko się modlić żeby jak najdłużej chodził :D
Pozdrawiam

-=Crash=-
1.4i RN 2001 6 drzwi ;) PMS Edition CB-Radio
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez zuwik niedziela, 8 maja 2005, 21:57

U mnie to trochę inaczej: mam 2 kluczyki, z czego jeden z IRDĄ a drugi bez, a alarm był zakładany w Renault, ale nie ten firmowy, więc i tak mam (miałem) pilota (teraz robi za breloczek, bo również wysiadł guzik, a alarm jeździ w schowku :wink: ). Więc póki co opcja kluczyk. A ile radochy było jak wymontowałem konsolę pozbawiając się guzika przy lewarku :lol: Robiłem wtedy "orbitki" :wink:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez MK poniedziałek, 9 maja 2005, 07:08

zuwik napisał(a):.... Mój traf, że równocześnie padł mi alarm (również montowany przez Renault, firmy FOX) ..........

Grzesiek jakbyś wymieniał alarm to daj mi znać (też mam FOX-a) i za butelczynę piwa wybawię Cię od kłopotu pozbycia się syreny (padła mi) :) :)
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik poniedziałek, 9 maja 2005, 12:52

Zobaczymy... Chcę polecieć po kosztach i znaleźć sterownik kompatybilny z wyjcem i czujkami (bo po co przepłacać :wink: ) więc jak znajdę to syrenka zostajke u mnie :wink: poza tym butelczyna... mało przekonujący jesteś :lol:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Następna strona

Powrót do Pytam