Witam. Jak trwoga to do Boga:)
Po latach obecności/nieobecności na forum pytam. Powstał pierwszy problem w aucie, którego sam nie potrafię rozwiązać. Jak poznać dokładnie typ turbosprężarki w moim Kangoo bez rozmontowywania silnika (nr vin?). Podobno bywają różne w silnikach tej samej mocy ?
W moim Kangoo chyba turbo już ledwo żyje. Mam wycieki wokół turbo (okolice turbo zalane ciemnym olejem), oraz bardzo wysokie spalanie oleju (na autostradzie zjadł 2l/1000km, przy jeździe emeryta do 90km/h 0,5l/1000km). Jeszcze jest możliwość uszczelniaczy zaworów ale mechanicy z dwojga bardziej typują turbo. Więc mam taki plan by skołować (pożyczyć z opcją kupna) jakąś turbinkę na próbę i przekonać się czy to turbina, przejeździć 2-3 tyś km. Dodam, że w aucie nie poczułem spadku mocy, pali normalnie na mrozie, spalanie w normie). Mechanicy sugerują nie regenerować tylko szukać czegoś. Podobno teraz regeneracje to jedna wielka porażka ze względu na chińskie części. Co o tym myślicie?
Z góry przepraszam o ile temat był już poruszany (typ turbo) i w takim razie proszę o usuniecie postu.