wywala bezpiecznik

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

wywala bezpiecznik

Postprzez endriulodz sobota, 6 sierpnia 2016, 15:16

Witam, mam taki problem , dzisiaj rano po odpaleniu samochód zgasł ,i już nie odpala , zauważyłem że w skrzynce bezpieczników tej w komorze silnika wywala bezpiecznik 25 A , jest to prawdopodobnie od wtrysków, po podłączeniu do komputera pokazuje zwarcie do masy ale nie wiem gdzie szukać ? może przekaznik robi zwarcie ? lub gdzieś dalej , po włożeniu nowego i po przekręceniu kluczyka momentalnie się przepala ,moż ktoś miał coś podobnego ? lub wiecie co zrobić ? gdzie szukać ?
Renault Kangoo ph2 1.5 dci 48kw, 2004 r.gwiezdny pył , klima, elektryka,
endriulodz
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: wywala bezpiecznik

Postprzez endriulodz niedziela, 7 sierpnia 2016, 18:52

Witam ponownie , widzę że nikt nic nie wie no ta ja wam teraz napiszę , przyjechał elektryk i sprawdził przewody od bezpieczników i przekazników , okazało się że przewody w różnych miejscach były po nacinane , jakiś magik elektryk ponacinał np. żeby sobie ułatwić pracę i pomierzyć napięcia , ale już nie po izolował ,i takim sposobem robiły się różne zwarcia , teraz trzeba to naprawić , tacy są fachowcy -byle do przodu -wypchnąć i kasa do kieszeni , zamykam temat i pozdrawiam.
Renault Kangoo ph2 1.5 dci 48kw, 2004 r.gwiezdny pył , klima, elektryka,
endriulodz
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam