Zamek dzrzwi przesuwnych

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Zamek dzrzwi przesuwnych

Postprzez antonio środa, 13 czerwca 2007, 19:06

Nie znalazłem niestety nic na forum więc pytam - czy ktoś z Was regulował już zamek w drzwiach tylnych przesuwnych?? Ja odkręciłem zamek ale on ani drgnie - moje drzwi "chowają" się zbyt głęboko we framugę co skutkuje bolesnym obijaniem rantu drzwi o próg :/ nie jest to napewno zdrowe a skutki zbyt estetyczne. proszę o jakąś instrukcję. Pozdrowienia :)
antonio
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez antonio sobota, 28 lipca 2007, 16:29

Widzę że nikt nie poratuje kolegi :(
antonio
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Majster niedziela, 29 lipca 2007, 09:24

Witam,

z tego co wiem to część znajdująca się w nadwoziu jest regulowana (ta przykręcona 2 śrubami) tylko nie wiem czy to coś da. W tylnej dolnej części prowadnicy powinien być gumowy "odbojnik" u mnie gdzieś zginął i był podobny problem. Poza tym same drzwi możesz regulować na wszystkich 3 uchwytach. Tylko trzeba to robić ostrożnie - ja jak zacząłem regulować to powrót do ustawień z przed moich kombinacji zajął mi trochę czasu :D. W tej chwili też mam problem z tymi drzwiami i nie wiem co powinienem wyregulować. Aby zamknąć drzwi z zewnątrz muszę przy zamykaniu docisnąć ręką przy zamku (inaczej drzwi się nie domkną). Z wew. pełne zamknięcie jest też trudne bo tu z kolei muszę przy zamykaniu przód drzwi odpychać od siebie. Siedząc w środku problem widać dobrze. Gdy przy zamykaniu drzwi ich przód jest już na styku z uszczelką ich tył wyraźnie odstaje od uszczelki. Wygląda na to że albo przód za szybko dochodzi do uszczelki albo tył potrzebuje jakiegoś docisku (być może robi go środkowy uchwyt). Muszę jeszcze raz dobrze popatrzeć bo jest to upierdliwe - z drugiej strony może ludzie o mnie dobrze myślą że jestem nad wyraz kulturalny że za pasażerem zamykam drzwi :D
1,4;RN;E7J; żółty'98/99; tył-drzwi
GG 4648375
Majster
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam