przez Tomek91 poniedziałek, 10 stycznia 2011, 17:34
Witam mam problem czytałem wszystkie tematy dotyczące prędkościomierza i nie znalazłem takiego, a wiec próbowałem naprawić wadę sam lecz nie udało się, w przerwie świątecznej autko wskoczyło na serwis bo niestety uszczelke pod głowica wydmuchało myślałem ze mechanik to zrobi lecz powiedział ze trzeba rozpiąć skrzynie. Mam pytanko czy ktoś może jakoś sobie naprawił czujnik prędkościomierza? czpień jest wbity i nie da się go wyjąc jedynie wyrwać pokazuje na oryginalnym czujniku 40km/h a na zamienniku 20km/h mieliście taki problem albo wiecie jak to zrobić bez wypinania skrzyni? posiadam silnik 1.4 jeśli to pomoże proszę o jakaś mała podpowiedz badz pomoc
przez Lucass poniedziałek, 10 stycznia 2011, 19:40
Czujnik to impulsator, czyli cewka. Raczej nie do naprawienia, jeżeli nie jest to uszkodzenie kabla lub kostki (ale w zasadzie ani to, ani to, nie należy do samego czujnika) Jeżeli masz 1,4, a włożyłeś czujnik od 1,9, to ze względu na inne przełożenia niekoniecznie musi pasować. Nie zgłębiałem tematu ale tak mi się wydaje.
przez Tomek91 poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:36
Znaczy się włożyłem czujnik od 1.4 nie ma problemu, tylko problem jest w skrzyni wystaje tam czpień i jest zębatka razem napędza ona ten czujnik a niestety czpień poprzedni właściciel wbił na chama bądz serwisanci zapewne serwis bo poprzedni własciciel oddawał i go nie obchodziło co robią ma działaś i taki skutek tego;/ ze ***@li sprawę na maxa bo albo sie uda wyjać czpień albo trzeba rozpoławiać skrzynie