Czujnik prędkościomierza

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Czujnik prędkościomierza

Postprzez Tomek91 poniedziałek, 10 stycznia 2011, 17:34

Witam mam problem czytałem wszystkie tematy dotyczące prędkościomierza i nie znalazłem takiego, a wiec próbowałem naprawić wadę sam lecz nie udało się, w przerwie świątecznej autko wskoczyło na serwis bo niestety uszczelke pod głowica wydmuchało :( myślałem ze mechanik to zrobi lecz powiedział ze trzeba rozpiąć skrzynie. Mam pytanko czy ktoś może jakoś sobie naprawił czujnik prędkościomierza? czpień jest wbity i nie da się go wyjąc jedynie wyrwać pokazuje na oryginalnym czujniku 40km/h a na zamienniku 20km/h mieliście taki problem albo wiecie jak to zrobić bez wypinania skrzyni? posiadam silnik 1.4 jeśli to pomoże proszę o jakaś mała podpowiedz badz pomoc

jeśli ktoś nie wie o co chodzi a miał ten problem zamieszczam link by zobaczyć czujnik
http://allegro.pl/czujnik-predkosciomie ... 43436.html
Tomek91
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Czujnik prędkościomierza

Postprzez Lucass poniedziałek, 10 stycznia 2011, 19:40

Czujnik to impulsator, czyli cewka. Raczej nie do naprawienia, jeżeli nie jest to uszkodzenie kabla lub kostki (ale w zasadzie ani to, ani to, nie należy do samego czujnika)
Jeżeli masz 1,4, a włożyłeś czujnik od 1,9, to ze względu na inne przełożenia niekoniecznie musi pasować.
Nie zgłębiałem tematu ale tak mi się wydaje.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Re: Czujnik prędkościomierza

Postprzez Tomek91 poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:36

Znaczy się włożyłem czujnik od 1.4 nie ma problemu, tylko problem jest w skrzyni wystaje tam czpień i jest zębatka razem napędza ona ten czujnik a niestety czpień poprzedni właściciel wbił na chama bądz serwisanci zapewne serwis bo poprzedni własciciel oddawał i go nie obchodziło co robią ma działaś i taki skutek tego;/ ze ***@li sprawę na maxa bo albo sie uda wyjać czpień albo trzeba rozpoławiać skrzynie
Tomek91
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam