Na samym poczatku Witam serdecznie wszystkich Kangoorowiczow i Zycze Wam wszystkiego dobrego w nowym roku,aby nasze kangoorki sprawialy jak najmniej problemow

Posiadam od niedawna skoczka 1,9D 65 km z 2001r wersja 2 osobowa z przebiegiem 170k ( w co bardzo watpie

)
Zakupilem go poniewaz potrzebuje takiego autka do przewozenia lekkich towarow i udalo mi sie trafic go calkiem w przyzwoitej cennie. Fakt byl troszke zaniedbany i wymaga troszke wkladu wlasnego ale to dla mnie zaden problem tylko przyjemnosc tym bardziej ze lubie jak w autku wszystko dziala tak jak powinno i jestem osobom ktora dba o samochod. Belka byla w dobrej kondycji i widac bylo ze nie wozil "cegiel" a zarazem silnik wygladal i brzmial wporzadku ,dlatego go nabylem.
Do rzeczy:
Mam rozwniez problem z odpaleniem zimnego silnika niestety.. :/ Gdy temperatury sa ponizej zera jest naprawde ciezko ,musze go krecic kilka razy i jak juz odpali to przez pierwsze 3-4 sekundy telepie sie jak glupi ,oczywiscie przy rozruchu musze go troche przygazwowac inaczej jest jeszcze ciezej.. po rozgrzaniu silnika kazde odpalenie bez najmniejszego problemu. Z uwagi na to ze nabylem dopiero skoczka i dopiero na dniach bedzie wymieniany olej komplet filtrow, jedynie co sprawdzil mechanik to swiece bo myslalem ze ten ciezki rozruch spowodowane jest wlasnie niesprawnymi swieczkami...lecz niestety lipton..wszystkie grzeja. Ja tylko oddam go do mechanika podlaczymy go pod komputer moze czegos sie dowiemy. Nastepna rzecza ktora wymaga ingerencji mojego mechanika to to iz zaczalem czuc ropke jak wysiadalem z samochodu po jezdzie:/ i niestety zauwazylem ze jeden wtrysk mi placze ,nie ma tragedii ale jest on wilgotny i napewno spalanie przez to mam wieksze, nie jestem tylko pewnien czy ma to wplyw na rozruch ale pojerzewam ze nie. Mam tylko nadzieje ze to kwestia uszczelnienia wtrysku lub jego dokrecenia, przejrzalem calutkie forum i tak naprawde nie znalazlem odpowiedzi na ta dolegliwosc z rozruchem i moze cos sie dowiem po podlaczeniu go pod kompa i wymianie filtrow, jesli sie czegos dowiem sensownego dam znac co pomoglo mojemu skoczkowi. A zeby jeszcze tego bylo malo 2 dni temu przekrecil mi sie chyba zamek od strony kierowcy i nie moge ani otworzyc ani zamknac go z kluczyka ( pilot nie dziala ,dioda mruga i nic,wymiana baterii rowniez nie pomogla) wiec musze go zamykac od srodka

i moje pytanie czy przycisk centralnego zamka przy galce biegow powinien zamykac wszystkie drzwi lacznie z kierowcy? bo zamyka wszystkie oprocz kierowcy

i co jest do wymiana czy tylko jakis element we wkladce czy czeka mnie wiekszy boj z tym..
btw . ale walnalem wypracowanko na pierwszego posta

Pozdrawiam