Polecam CB w Kangurze

Pytania i porady dotyczące audio, CB i nawigacji satelitarnej i tel. komórkowych w naszych samochodach

Postprzez Masaccio środa, 24 maja 2006, 21:42

kavka napisał(a):Jak troche się z nim obędziesz to nie bedziesz potrafił bez niego żyć :wink: Przy coraz tłocznej 19-stce to naprawde sie przydaje :wink:
Czyli dobrze zrobiłem wybierając midlanda 1001z a nie unidena 510?
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kavka środa, 24 maja 2006, 21:59

Czyli dobrze zrobiłem wybierając midlanda 1001z a nie unidena 510?

Zrobiłeś nienajgorzej :wink: Powiem szczerze że nigdy nie miałem tego radyjka w rękach ani nie było mi dane go słuchać ale z tego co widze to ludzie są zadowoleni :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio czwartek, 25 maja 2006, 09:25

Ja też jestem zadowolony :)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez hoolek czwartek, 25 maja 2006, 11:33

ja tam tez jestem zadowolony tylko musze wymienic antenke bo mam, starego szrota z lat 90-tych magnesowke i slabiutko slychac pozatym mialem podjechac do "kerrego" zestroic i sie tak wybieram:))
PS. CB mialem kiedys bazowe w latach wlasnie 90-tych to byl wtedy szal na CB, mialem Alanka 87 swietne radio do tego antenka 5/8fali spectrum 1600 - 20 przeciwwag fajna sprawa DX-y szly jak :))
a tu znowu moda na CB tylko ze mobilne a nie bazowe
hoolek
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez kavka czwartek, 25 maja 2006, 13:11

mialem Alanka 87 swietne radio do tego antenka 5/8fali spectrum 1600 - 20 przeciwwag fajna sprawa DX-y szly jak Smile

Widze że kolega profesionalista :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Gość piątek, 11 sierpnia 2006, 20:30

Pepe napisał(a):
Rafal napisał(a):I dlaczego ja wlacze wycieraczki to moje CB to odbiera???

Jest to normalne, ale mo¿na siê tego pozbyæ.
Mo¿e klubowicze pamietaj±, jak w starszych samochodach, gdzie stosowano aparaty zaplonowe by³o podobne zjawisko - w radiu mo¿na by³o us³yszeæ, jak silnik wkrêca siê na obroty. To samo dotyczy CB-radia, silnik wycieraczek, jak ka¿dy silnik elektryczny wytwarza iskry na szczotkach i w³asnie one s± przyczyn± trzaskow w CB. Pozbyæ siê tego mo¿na w prosty sposób. Tak jak i kiedy¶ s± dostêpne filtry, które eliminuj± takie zak³ócenia. Dostêpne s± w sklepach specjalizuj±cych siê w sprzeda¿y sprzêtu CB.
Co do zasiêgu to tak jak napisa³ "sw" jest to uzale¿nione od zabudowy i ukszta³towania terenu z jakiego nadajemy.
Du¿y wp³yw maj± te¿ warunki atmosferyczne. Im lepsza tzw. "propagacja" tym dalsze ³±czno¶ci mo¿emy nawi±zaæ.
Wszystkich chêtnych do przybli¿enia sobie tematu CB zapraszam na dwie najlepsze stronki taraktuj±ce o CB, http://www.radio.org.pl/ i http://radioserwis.com/.
Gość

Postprzez gabcia niedziela, 3 grudnia 2006, 20:54

WITAM.W ZESZŁĄ SOBOTE ZAKUPIŁEM RADIO CB ALAN PLUS ZA 250 ZŁ .W TĄ SOBOTĘ ANTENE 150CM I TO WSZYSTKO ZAMONTOWAŁEM W CIĄGU 3 GODZIN.RADIO NA PÓŁKE i BEZPOŚREDNO DO AKUMULATORA(KABLE PRZECIĄGŁEM W WENĄTRZ SŁUPKA) ,ANTENE NA DACH :roll: (BEZ DZIUR 8) -WYKORZYSTAŁEM MIEJSCE NA RELING-KAWAŁEK PŁASKOWNIKA ) :lol: JEST TYLKO MAŁY PROBLEM :cry: -CZASAMI JAK GRA RADIO CB I RADIO CD TO SŁYCHAĆ ZAKŁÓCENIA W RADIU CB OD SILNIKA (JEST ZAŁOŻONY FILTR)ALE PO ZA TYM JEST OK.GORĄCO POLECAM CB W AUTKU ZWŁASZCZA W KANGURKU[/list]
gabcia
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Artjet poniedziałek, 4 grudnia 2006, 07:48

Polecam jesli ktoś ma zakłócenia ( możliwe są różne najczęściej od wycieraczek przednich czasem od tylniej, od alternatora - bardzo często) poprowadzić kable bezpośrednio od akumulatora, mozna dołozyc filtr - to powinno zakończyć wszystkie problemy.

Aha ja akurat używam od roku Unidena 510 - wcześniej Alana i różnica zdecydowanie na korzyść Unidena (ale dla znawców tematu to jasne bo Uniden 510 to kopia Presidenta czyli najlepszych radyjek - tyle że odpowiednik Unidena 510 w kolekcji Presidenta to pare stówek więcej - President był dwa razy droższy). I Jakby ktoś się pytał dlaczego je wycofali to właśnie był jeden z głównych powodów. Bo Uniden i President to jedna grupa kapitałowa - komercja Panowie. Po co sprezdawać taniej - jak można drożej.

Pozdrawiam i szerokości.
Artjet
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez kavka poniedziałek, 4 grudnia 2006, 14:55

ale dla znawców tematu to jasne bo Uniden 510 to kopia Presidenta czyli najlepszych radyjek

Prawda jest taka że President jest kopią Unidena bo jak ta firma robiła furorę w USA to o na Presidenta jeszcze ptaszki nie ćwierkały :wink: Jak rozbierzesz starego Harrego albo Johnego to na płycie głownej zobaczysz ładny napis UNIDEN :wink:
I Jakby ktoś się pytał dlaczego je wycofali to właśnie był jeden z głównych powodów. Bo Uniden i President to jedna grupa kapitałowa - komercja Panowie. Po co sprezdawać taniej - jak można drożej.

Niestety ale teraz nie ma już fajnych nowych radyjek ... Bo te nowe Presidenty to też już kiszka ...

73!
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez hoolek piątek, 8 grudnia 2006, 08:00

Panowie i Panie po nowym roku do obrotu wroca poczciwe unidenki:)), info z hurtowni tak wiec trzeba czekac
hoolek
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Audio, CB, nawigacja, mobile