Gdzie na narty ???

Off-topic: tematy związane z techniką

Ślęża i okolice raz jeszcze!

Postprzez Brada piątek, 10 grudnia 2004, 16:53

Rafał! To fajnie, że Ci sie podoba "u nas" :-) no coż... mnie z resztą też i to bardzo! Od 1998 trochę się tu pozmieniało! No zwyjątkiem OWŚ Sulistrowice - tam czas się w zaszadzie zatrzymał, ale jest równie uroczo! Stąd do Książa jest bezmała 50 km, więc wycieczki niezłe sobie robiliście! Ale oczywiście (jak sam wiesz) jest co oglądać!
Taaak. Browar Sobótka! Ja sam nigdy nie piłem naszego browara, ale najwięksi jego zwolennicy twierdzili, że nie było mu równych! Był nawiększym rywalem Wrocłwskiego bowaru Piast, więc tamten - jako że większy - wykupił Browar Sobótka i.... zamknął go w cholere! Tym sposobem pozbył się konkurencji! Wielu próbowało go reanimować, ale teraz to już ruina!
Pozatym okolice Ślęży tak samo piękne jak dawniej! ;-)
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Ślęża i okolice raz jeszcze!

Postprzez Rafal_B piątek, 10 grudnia 2004, 23:25

Brada napisał(a):Taaak. Browar Sobótka! Ja sam nigdy nie piłem naszego browara, ale najwięksi jego zwolennicy twierdzili, że nie było mu równych! Był nawiększym rywalem Wrocłwskiego bowaru Piast, więc tamten - jako że większy - wykupił Browar Sobótka i.... zamknął go w cholere! Tym sposobem pozbył się konkurencji! Wielu próbowało go reanimować, ale teraz to już ruina!

Obrazek
...i komu to przeszkadzało? Jak mówią najwięksi chyba piwosze: "to se ne vrati".
Rafał B.
Grand Scenic 1.9 dCi '04 (F) srebrny metalik
Twingo Liberty Easy '98 (D) turkusowy
Obrazek
Rafal_B
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Ślęża i okolice raz jeszcze!

Postprzez yasak piątek, 10 grudnia 2004, 23:58

Niestety polityka rynkowa w Polsca zniszczyła już wiele lokalnych firm żeby tylko uzyskać przewagę na rynku.

Pozdrawiam Yasak
Blue Privilege 1,2 16V
yasak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Brada sobota, 11 grudnia 2004, 00:10

Święta prawda Yasak, ale skąd Ty Rafał wziełeś to zdjęcie? Inaczej... gdzie Ty je znalazłeś? :-)
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez yasak sobota, 11 grudnia 2004, 00:19

Rafał B, jest niesamowity powoli wpędza mnie w kompleksy.

Pozdrawiam Yasak
Blue Privilege 1,2 16V
yasak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Brada sobota, 11 grudnia 2004, 00:35

Tja, a widziałeś jego stronkę?? Pozatym - co ja mam powiedzieć ?? :-)
(Przepraszam, że na forum publicznym - ale uważam, że na to zasługuje!! Jeśli komuś przeszkadza to przepraszam usunę adres z postu!)
http://republika.pl/rafalby/
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Narty w okolicach ¦lê¿y

Postprzez S3 poniedziałek, 27 grudnia 2004, 08:17

Witam wszystkich mi³o¶ników ..."kangooo rów" :D
Jestem tu tylko go¶cinnie, a trafi³em na Wasze forum za po¶rednictwem jednego z Was.
Trafi³em tu z powodu topica czyli nart . £aza mi siê w oku zakrêci³a , jak zobaczy³em etykietê piwka Sobótka :D :D :D
Sobótka i okolice ¦lê¿y to najpiêkniejsze tereny z mojego dzieciñstwa , gdzie je¼dzi³em z Wroc³awia rowerkiem ( wtedy Wigry 3 ) no i na wszelkie wagary :oops:
Teraz z ciekawo¶ci± przeczyta³em post Brady i dlatego w³a¶nie piszê :
Brada czy¿by wyci±g na Raduniê bywa³ czynny ??????? Wiem o nim od zawsze i wiem , ¿e od zawsze by³ nieczynny! Czyzby sie cos zmieni³o ? Czy tam w ogóle jest wyci±g ?
Pytam, bo z checi± wzi±³bym dzieciaki swoje i nie tylko i podskoczy³ w te okolice jak bêdê we Wroc³awiu . Oczywi¶cie dzieciaki zostawi³bym "Pod wie¿yc± " a sam zobaczy³bym jak wygl±da jazda na Raduni .
Pozdrawiam S3
S3

Radunia

Postprzez Brada poniedziałek, 27 grudnia 2004, 14:02

Cześ S3, szkoda że nie zostawiłeś swojego e-maila to bym Ci bezpośrednio odpisał! Oczywiście Radunia dumną jest ze swojego wyciągu, który (z tego co ja wiem) uruchamiany jest od Zawsze, kiedy jest dużo śniegu! Wyciąg jest tam na stałe przez cały rok - niczym na śniezkę! Ale jest to wyciąg narciarski i czynny jest tylko w zimę! Dwa lata temu, odwiedzałem tam kolegę, który operował ustrojstawami! A Rok temu sam próbowałem swoich sił! Podaj mi E-maila, a dam Ci znać jak tylko się dowiem, że wyciąg jest czynny - ale najpewniej będzie wtedy kiedy trochę sypnie! Zapraszamy do Sobótki! :-) W zimie jest tu pięknie, ale osobiście wolę ją wiosną i latem!
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez dejwid poniedziałek, 27 grudnia 2004, 22:24

Wracając do etykietki Rafała, to mam wrażenie, że pochodzi już z czasu kiedy to przepysznym browarem Sobótka "zajął" się Piast. Wnioskuję to z czcionki zastosowanej na etykiecie - podobną miał Czerwony (słaby ok 9% tzw. Pils), czarny zwykły (12%) i zielony Magnat (14%) na początku lat 90 o ile się nie mylę. Piwka te były raczej mizernej jakości ale w przystępnej cenie jak na studencką kieszeń. :D
POZDRÓWKA DEJWID1.2 RNA BLUE Metalic'98
dejwid
Kangoojunior
Kangoojunior

Wracając do etykietki Rafała...

Postprzez Rafal_B poniedziałek, 27 grudnia 2004, 23:21

dejwid napisał(a):Wracając do etykietki Rafała, to mam wrażenie, że pochodzi już z czasu kiedy to przepysznym browarem Sobótka "zajął" się Piast. Wnioskuję to z czcionki zastosowanej na etykiecie - podobną miał Czerwony (słaby ok 9% tzw. Pils), czarny zwykły (12%) i zielony Magnat (14%) na początku lat 90 o ile się nie mylę. Piwka te były raczej mizernej jakości ale w przystępnej cenie jak na studencką kieszeń. :D

... był jeszcze Porter (Piwo Ciemne Mocne) 22%. Ja spędzałem urlop w Sobótce i okolicach w lipcu 1995 roku i z tego czasu pochodzi nalepka (12%). W kolekcji portalu Browar.biz etykieta (10,4%) z roku 1995 wygląda tak:

Obrazek

...z roku 1950:

Obrazek

...a z roku 1930 tak:

Obrazek

Chyba poczłapię do lodówki, po jakieś piwo bo w gardle mi zaschło...

Dobranoc!
Rafał B.
Grand Scenic 1.9 dCi '04 (F) srebrny metalik
Twingo Liberty Easy '98 (D) turkusowy
Obrazek
Rafal_B
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne