Witam wszystkich. Mam do was prośbę, czy znajdzie się ktoś kto posiada el. szyby i napisze mi jak są podłączone do przełączników? Chodzi mi o szybę pasażera. W drzwiach mam już wiązki (oryginalne), założyłem tylko przekaźnik i bezpieczniki i w wiązce po lewej był prąd), kupiłem włączniki 3x6 pinowe i prowadnice lewą i prawą. Więc tak, u kierowcy szyba już podłączona, śmiga super. pin1- podświetlenie, pin2 i 6 silnik szyby, pin 3 i 5 mostkujemy i podłączamy + a na pinie 4 jest masa. Chciałem podłączyć jeszcze szybę pasażera i zrobiły się schody

. W lewych drzwiach mam luźne kable: żółty, brązowy, szary, biały i jeszcze jeden szary. razem 5 kabli. Od strony pasażera mam też 5 kabli (nie liczę 6 niebieskiego-podświetlenie) i są to : brązowy, czarny, szary, biały i jeszcze jeden szary. Prośba moja do was, czy mógłby ktoś wyjąć u siebie w kangurku włącznik szyby pasażera po lewej i prawej stronie i napisać mi który kabel w jaki pin jest podłączony (czy oba włączniki są 6 pinowe) ? Bardzo proszę o pomoc. Cośtam mi świta, zółtym kablem po lewej podajemy prąd na prawe drzwi-za pomocą przełącznika lewego i brązowego kabla który wychodzi w prawych drzwiach.... tak zrobiłem i mam sterowanie tylko na prawym włączniku.... jak podłączyć biały i 2 szare żebym mógł sterować prawą szybą z lewej strony ???? Może ktoś ma schemat elektrychnych szyb ? bardzo by mi pomogło bo już tęsknię za boczkami w drzwiach

Mam na razie gołą blachę i kupe kabli

Z góry dzięki za pomoc a dla planujacych el. szyby dodam, że koszt to około 300 - 350 zł jeżeli w drzwiach są już kable !!!! (3 włączniki - 60zł, przekaźnik 4 pinowy - 15zł, 2 prowadnice - 130 zł, 2 boczki - 150 zł) - ceny z allegro.