brak ssania

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

brak ssania

Postprzez redondo00 poniedziałek, 17 lutego 2014, 21:09

witam.

moje pytanko brzmi dlaczego moj kangur nie ma ssania obroty ma takie jak cieply krokowy wymieniony czujnik polozenia walu dziala temp pokazuje jak zegarek skad to sie moze brak meczace to jest .

Męczące to jest czytanie tego, co napisałeś. Używaj znaków przestankowych i pisz zgodnie z zasadami gramatyki! /MOD
redondo00
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: brak ssania

Postprzez skawina poniedziałek, 17 lutego 2014, 21:11

A jakie w/g Ciebie powinien mieć obroty?
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez redondo00 poniedziałek, 17 lutego 2014, 22:28

hmm obrotomierza brak. trzesie sie i zapala sie kontrolka SMAROWANIA!!.tak bylo przed wymiana krokowego teraz jest troche lepiej ale gdzie ssanie chociaz z 1200 obrotow .silnik mam w dobrej formie jak na ten przebieg odpalanie i poczatkowa jazda to czasem zdziwko bo kazdy jedzie a ja stoje patrze kontrolki na czerwono sie swieca cza zapalic i dalej.
redondo00
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass wtorek, 18 lutego 2014, 10:34

Za saanie odpowiada komputer. Na podstawie danych z czujników temp. powietrza, płynu i pewnie paru innych optymalnie sam dobiera skład mieszanki. Jeżeli uważasz, że coś jest nie tak, zacznij od sprawdzenia czujników.
U mnie (1,6 16V) po uruchomieniu na zimno nigdy nie wszedł powyżej 1000 obrotów. Zasadniczo prawie zawsze po uruchomieniu ma jakieś 750-800. Potem spada do ok 600. "Na ucho" różnica nie do wychwycenia.

Przydaloby się też napisac jaki masz silnik. Nie każdemu chce się przeglądac wszystkie Twoje posty w poszukiwaniu tej informacji...
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez redondo00 czwartek, 20 lutego 2014, 08:04

1.4 75 km rocznik prawie 2002 w gazie sek.

a gdzie czujniki temp? hm wiecej jest jak 1 ? nawet zapalic go nie dotykajac gazu to problem na cieplym troche lepiej a zimny to gaz w podloge bo sie nie odezwie nawet.
redondo00
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass czwartek, 20 lutego 2014, 13:32

czujniki1.gif
czujniki1.gif (125.47 KiB) Przeglądane 339 razy

czujniki2'.gif
czujniki2'.gif (111.64 KiB) Przeglądane 339 razy

Jeżeli są problemy z uruchomieniem, to pierwszy sprawdź czujnik położenia wału.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Postprzez redondo00 czwartek, 20 lutego 2014, 14:15

hym.czujnik polezenia walu mam raczej sprawny bo przezylem ost.historie ze coraz gorzej auto palilo.cieply zimny bedac w pracy 200 km od domu mialem problem z rozruchem!! hym co ja moglem zrobic jak nigdy nie ma czasu. wiec pojechalem kupic nowy czujnik polezenia walu jakis zamiennik zalozylem zamontowalem odpalam ha! i nic wogole zero reakcji zalozylem stary przeczyscilem sprawdzalem miernikiem dziala cieply , zimny zaciagnalem do mechanika na lince zostawilem na noc a on do mnie dzwoni ze co ma naprawic jak wszycho dziala .usterka bylo immo!! dioda na desce sie nie swiecila komp pokazywal blad imo! Wazna sprawa mechanior powiedzial ze ten typ tak ma bo mu parcieje izolacja na przewodach od kompa do skrzynki bezpiecznikow rozebral kable pozprawdzal ktore byly zle zmienil i zostawil mi na pamiatke stare sparciale ktore sie utlenily i korozja je normalnie zjadla.nie przypuszczalem ze renault ma taka slabosc.jak by nie bylo 13 lat to i tak za wczesnie..

co do mojego problemu to nie wiem pasowalo by znowu pod kompa sie podpiac na zimnym i zobaczyc hym chociaz krokowy moglby podciagnac obroty bo gasnie .wiec co ja moge zrobic sam?:)
redondo00
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass czwartek, 20 lutego 2014, 15:28

Jeżeli masz miernik, to możesz pomierzyć czujniki.

Rozumiem, że filtr powietrza był zmieniany w rozsądnym czasie.
To jeszcze może być kwestia przewodów wys. napięcia. Mogą dawac przebicia i nie ma iskry na świecach.
Może byc też kwestia cewki.
Ewentualnie zawory do regulacji.

Tak naprawdę przyczyn problemów z uruchomieniem może być milion...
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Postprzez redondo00 czwartek, 20 lutego 2014, 15:59

i tak ja tez sadze przewody mam nowe ngk niby do gazu a swiece hym ladne sa brazowe czysciutkie ale stare i napewno sa do wymiany po czesci to ich problem napewno juz dzis nie zdaze i mi sie juz nie chce jutro kupie ew po weekendzie . zapalenie go odrazu po zgaszeniu to jak dziecko jak juz chwile pochodzi to trzeba gazu dodac bo nie zapali hym to nie jest cos tez z cisnieniem paliwa ? przekrecam zaplon pompka paliwa pracuje hym srednio dlugo?! wylacze zaplon ona znowu chodzi tak samo! nie powinna sie nie wlaczac bo chyba przeciez trzyma cisnienie ????? wydaje mi sie tez ze smok w filtrze paliwa do czyszczenia 1kupujac auto to standard rozrzad olej filtr powietrza filtr paliwa piltr gazu lotny i ciekly opony zawiesze nie przod he to tez smieszne zaprowadzilem do mechnika innego jak zawsze wy7mienil koncowki drazki sworznie zbieznosc i mowilem zeby gumy na wachaczach zmienil bo ja nie mam czasu na naprawy a bylem na szarpakach to sam widzialem!nie zmienil a zrobil zbieznosc nawet zarejstrowealem na siebie po 3 miesiacach he "ironia bo dlugo " ale jak sie pracuje nie kolo domu.....

zmienie swiece i powinno przejsc chyba a te paliwo to dziwne moze zawor zwrotny cza by ..zawory regulowalem osobiscie raczej dobrze hihi
redondo00
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez redondo00 czwartek, 20 lutego 2014, 16:02

odnosnie tych swiec to http://allegro.pl/swiece-bosch-platin-i ... 64957.html i bede mial spokoj na 2 lata a tak kupie shit i za wymiane oleju bedzie problem opinie? to nie przesada ?
redondo00
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Następna strona

Powrót do Pytam