Dwie Kontrolki świece żarowe

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Dwie Kontrolki świece żarowe

Postprzez badboy882 poniedziałek, 10 lutego 2014, 22:08

Witam wszystkich mam mały problem kupiłem kangoo z 2002r 1.5dci z przebiegiem 178.... podobno ale nie mam instrukcji mam problem po uruchomieniu silnika zapalają mi się dwie kontrolki jedna to spirala a druga jest wyżej wykres z gór i po chwili gasną co to oznacza ?
badboy882
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Dwie Kontrolki świece żarowe

Postprzez Lucass wtorek, 11 lutego 2014, 08:37

Ta z wyktresem to kontrolka usterki elektroniki.
Ta ze świecą - od świec.
Zacznij od pieca i sprawdź czy świece prawidłowo grzeją. Stawiam że nie, ale pewność będziesz miał po sprawdzeniu.
Jest sporo wątków o świecach. Użyj wyszukiwarki.
:)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez badboy882 czwartek, 27 lutego 2014, 21:21

dzięki za podpowiedź coś mi się zdaję ze trafiłem na zajechanego kangura :( nie zapala mi za pierwszym razem tylko za drugim ale czasem się zdarzy że za pierwszym razem ale to święto :( druga sprawa jak odpalę i ruszę to podczas jazdy zapalają mi się kontrolki przy prędkości 60/70 km /h kontrolki - 1.stop 2.wykres 3. świec żarowych i 4. stop z silniczkiem i zapala się przez parę sekund wtedy muł totalny tak jak by zgasł i po paru sekundach odpuści i porządnie zakopci i wraca na obroty .. :( mało tego w silniku słyszę cykanie przy dodawaniu gazu ... ! spotkał się ktoś z takim przypadkiem usterek coś czuję ze wydatek spory będzie i czy lepiej remontować czy zakupić jakiś używany silnik 1.5.dci ! Macie jakieś porady ???
badboy882
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez karbek czwartek, 27 lutego 2014, 22:09

Ja ze swoim też miałem na początku pod górkę doinwestowałem i jeździ aż miło zimą ani razu mnie nie zawiódł ;-)

Nie panikuj jak ja ! %-) Podjedz pierw na diagnostykę to Ci powiedzą jakie błędy wykażę ja płaciłem 50 zł
Renault Kangoo 2003 r 1.5 dci 84 km
karbek
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez istanbul piątek, 28 lutego 2014, 21:00

Cykanie to najczęściej przeciek pod podkładką wtrysku. Miałem to , zobacz czy nie masz smoły koło któregoś z gniazd wtryskiwaczy
istanbul
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam