sprawa zimóweczek

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez _ONE_ niedziela, 23 października 2005, 17:14

Na UG na wiosennej, ogrzanej pierwszym słonkiem kostce (ok 15 stC) można kręcić bączki jak na lodzie... masakra :D
Ja tam bym chciał na lato F1 ale oprócz tras jeżdżę też dużo w terenie i ni jak to się ma do F1 :(
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt niedziela, 23 października 2005, 17:33

Tylko gdyby nie ta cena :cry:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez _ONE_ niedziela, 23 października 2005, 18:44

Zawsze da się załatwić taniej 8) ... nie mam przy sobie cennika, bo siedzę w takim dziwnym miejscu, gdzie za chwilę przyniosą mi wyniki głosowania i będę musiał je wklepać do kompa i przesłać na serwer pkw :D
Mam waaadze :!: No to jak chcecie... kto ma wygrać :?: :lol: :lol: :lol:
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt niedziela, 23 października 2005, 18:55

_ONE_ napisał(a):Zawsze da się załatwić taniej 8)

ja sobie właśnie te niższe ceny sprawdziłem. I tak różnica w stosunku do np. Dynaxera jest ogromna'

_ONE_ napisał(a): Mam waaadze :!: No to jak chcecie... kto ma wygrać :?: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez kavka niedziela, 23 października 2005, 19:08

No to jak chcecie... kto ma wygrać

Dawaj Leppera on wyLeperuje Polske :lol: :wink:

PS:Bal-ce-ro-wicz mu-si odjeść :lol: :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik niedziela, 23 października 2005, 23:35

Ciekawa ta dyskusja panowie :) Ja właśnie muszę zmienić zimówki (niektórzy wiedzą, że jeździłem lato na starych :mrgreen: i szczerze powiem: Kormoran Winter z 99go - dopiero tej zimy wymiękły, do poprzedniej ani jednej sytuacji z kategorii nieciekawych). Moje typy to Kleber Krisalp, Firestone Winterhawk (same pozytywy na opony.pl) i Vredestein Icetrack. Te ostatnie chyba odpadną ze względu na cenę. Szukam niekierunkowej oponki z wyraźną kostką, bo nie jeżdżę w zimie szybko (heh, dostałem w d... tej zimy :wink: ) za to droga pod dom ma nachylenie 35% i klasę odśnieżania 2639. Firestone przekonują mnie idealną kostką na brzegach. Jakieś sugestie? Kierunkowe odpadają
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt poniedziałek, 24 października 2005, 07:39

Jesli piszesz o Kleber Krisalp, to sa to 3 zupełnie różne typy opon:
- Krisalp 3
- Krisalp 3T
- Krisalp HP
Wszystkie są kierunkowe (swoja droga dlaczego nie chcesz kierunkowych?), godne polecenia sa jedynie te ostatnie.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez zuwik poniedziałek, 24 października 2005, 21:28

Jak pisałem - w okolicy mam ciężkie warunki i potrzebuję ciężkiego sprzętu :wink: Poza tym do dziewczyny mam skrótami, tam też spodziewam się nieraz braku pługów. Kierunkowe dobrze odprowadzają błotko i wodę - ale czy da się połączyć bieżnik, który dobrze odprowadza wodę i równie dobrze klei w bieżnik śnieg? A tak szybko nie jeżdżę (mało tras), żeby mi na tym tak bardzo zależało. Poza tym to wąska oponka - myślę, że da radę bez kierunkowego bieżnika (kwestia wyboru tego, czego się oczekuje). Dlatego Krisalp są mniej chcianą opcją niż Winterhawk, choć jestem w fazie zbierania opinii bardziej doświadczonych kierowców, którzy niejedno przeżyli :wink:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot wtorek, 25 października 2005, 07:13

zuwik napisał(a):Jak pisałem - w okolicy mam ciężkie warunki i potrzebuję ciężkiego sprzętu :wink:
(...)
Dlatego Krisalp są mniej chcianą opcją niż Winterhawk, choć jestem w fazie zbierania opinii bardziej doświadczonych kierowców, którzy niejedno przeżyli :wink:

Masz specyficzne warunki codziennego życia, z którymi my spotykamy się tylko podczas wyjazdów w góry więc słusznie robisz zbirając opinie co jest najlepsze w Twojej okolicy tym bardziej, że jak piszesz, w trasy nie jeździsz.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt wtorek, 25 października 2005, 07:57

Opony kierunkowe jak najbardziej. Tyle, ze jakieś z mocną, agresywną kostką. np coś takiego: http://www.nokian.pl/katalog_opona_oso.asp?id_opony=40&model=HAKKAPELIITTA%202
Zresztą jeśli bedziesz omijał wynalazki typy Snowpro i podobne to większość opon na głebokim sniegu sobie radzi, nawet takie co nie wyglądają (np Kleber HP). Z moich obserwacji wynika, ze wiekszośc rynku w górach ma Dębica Frigo.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem