usługi w ASO (cennik i nie tylko ...)

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

usługi w ASO (cennik i nie tylko ...)

Postprzez dejwid sobota, 11 grudnia 2004, 22:05

A dokładnie rzecz biorąc cennik serwisowy ASO RENAULT. Podane w nim są ceny najważniejszych "zabiegów" dokonywanych na renówkach w tym na naszych kochanych torbaczach. Myślę, że każdy kto ma blisko do ASO może sobie coś takiego sprawić, aby zacierać ręce z zadowolenia, że tyle kasy zaoszczędził robiąc naprawę u znajomego mechaniora lub w innym nieautoryzowanym serwisie.

Dla przykładu podam cenę wymiany paska rozrządu kangoorka bez 1.9 D i 1.9 DTI - 890 PLN 8O 8O 8O :evil: :evil: :evil: 8O 8O 8O
i kangóórka 1.9D i 1.9DTI - 1100 PLN 8O 8O 8O :evil: :evil: :evil: 8O 8O 8O
dodam, że cena obejmuje wymianę paska rozrządu, 2 rolki (napinająca/prowadząca), pasek alternatora oraz jazdę próbną (0,5 h - ciekawe czy zwracają za benzynę)

I może coś jeszcze o hamulcach - wymiana klocków i tarcz hamulcowych przednich -906 PLN[/color] :roll: :roll: :roll: :?

Tytuł wątku został zmodyfikowany (mod)
POZDRÓWKA DEJWID1.2 RNA BLUE Metalic'98
dejwid
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez sw niedziela, 12 grudnia 2004, 13:25

Znacznie ciekawsza, ale i pilniej strzeżona jest "Tabela dobrej woli", którą każdy serwis powinien mieć. To są naprawy, które częściowo mieszczą się w gwarancji lub też nie, ale producent uznaje, że wystąpienie jakiejś usterki może być spowodowane częściowo jego winą (np. przedwczesne zużycie elementu). Mając taką tabelę w skodzie można było sporo wynegocjować (oczywiście jeśli jezdziło się na przeglądy).

W przypadku skody nawet wcześniejsze zużycie tarcz hamulcowych mogło uprawniać do uzyskania pewnej zniżki. Zniżki były od 5 do nawet 100% w niektórych przypadkach.

Podejrzewam, ze Renault też to ma.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio niedziela, 27 listopada 2005, 13:10

Serwis- jak to pieknie brzmi :)
Byłem kilka razy,nie powiem bym po odwiedzinach był szczęśliwy :?
A tak na przyszłość :idea: proście o preliminarz kosztów i co zostanie zrobione.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez ogi75 niedziela, 27 listopada 2005, 15:35

koledzy wcale nie jest tak żle w aso, mam kangurka od 2002, jeżdze tylko do aso, wprawdzie wizyty nie są częste ale wypracowałem sobie rabat i jest o.k., jak coś zrobią tp potem nie ma no sorry nie wyszło tylko robią do skutku za jedne pieniądze
przykład: wymiana klocków z robocizną: 152 brutto
ogi75, oasis 1,2 16v
żółty
ogi75
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio niedziela, 27 listopada 2005, 15:44

Klocki,np.Valeo 64zł.
Czyli ,10min.pracy- 88zł.
Napisałeś-koledzy wcale nie jest tak żle w aso,ja napiszę -koledzy i koleżanki :) jest bardzo dobrze :D :D :D
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

ech

Postprzez dti piątek, 13 stycznia 2006, 19:08

witam,co do cennika to chyba w głogowie mają inny-swój własny,otóż postanowiłem wymienic rozrząd do mojego futrzaka 1.9dti, właśnie w ASO a bo to poważna sprawa no i będe miał gwarancję!!!!,gdy zapytałem o cenę usłyszałem że częsci kosztują 380zł i robocizna też 380zł,kurde nic tylko u nich przecież to taniej niż w sklepach i internecie(chwaliłem się tym nawet na forum-nie wierzycie ? Brada też nie wierzył).Ech pojechałem , wymienili- i co ? ,no właśnie co?,zaczeło cóś w silniku piszczec,no to jade z powrotem a tam,że to nowy rozrząd i trza pojeżdzic to piszczec przestanie ????????,nie wytrzymałem i jadę z powrotem,zajeżdżam do nich z wielkim ryjem-oni oglądają wnętrze kangoooorai stwierdzają UWAGGGGA,że trzeba wymienic rolkę i napinacz?????????????????,bo to co wymienili to tylko pasek i koło pasowe czyli to co obejmuje zestaw rozrządu,oczywiście w głogowie,a więc rolkia i napinacz to razem 780zł 320zł robocizna i w ten właśnie sposób u nas rozrząd wychodzi 1480zł,he he he,powiedziałem im żeby się odj.,.......irolkę i napinacz znalazłem na allegro za 380zł a nie 780zł,no ioczywiście gwarancji niemam,bo rolkę i napinacz wymieniłem u kogoś innego.ASO w głogowie to filia serwisu RENAULT w lubinie,a więc dzwonię do lubina do serwisu i pytam ile kosztuje wymiana rozrządu,facio mi mówi że około 1300zł,więc pytam podchwytliwie czy nie można by samego paska i koła pasowego-goś odpowiada mi że tylko idiota tak wymieniałby rozrząd,no więc następnie dzwonię do dyrektora serwisu ze skargą na filię w głogowie a pan dyrektor okazuje się tym samym jełopem co facet w głogowie który mi właśnie tak cierpliwie tłumaczył(gdy ja na nich szczekałem),iż ZESTAW ROZRZĄDU PRZEWIDUJE WYMIANĘ PASKA I KOŁA PASOWEGO!!!!!!!!
sorki że tak długo przynudzałem,ale musiałem się wyżalic
pozdrawiam
1.9dti-dla nas morska pięknośc.
GG 2220895
dti
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik piątek, 13 stycznia 2006, 20:24

ogi75 napisał(a):jak coś zrobią tp potem nie ma no sorry nie wyszło tylko robią do skutku za jedne pieniądze
przykład: wymiana klocków z robocizną: 152 brutto
Cholera, musieli się namęczyć przy tych klockach :roll: To jak Henryk Zając, który od 15 lat naprawia pralkę :lol: Taki żarcik :wink:

dti ładna historyjka, oni są boscy :x
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez dti piątek, 13 stycznia 2006, 21:28

a dziękuję zuwik,no i szcerze nie polecam takich przeżyc
GG 2220895
dti
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez _ONE_ sobota, 14 stycznia 2006, 07:35

Napisz maila albo polecony do Renault bo moim zdaniem to jest totalne przegięcie... o ile nie przestępstwo.

Renault Polska Sp. z o.o.
tel. +48 22 575 99 99
e-mail: kontakt.klient@renault.com.pl
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

do ONE

Postprzez dti sobota, 14 stycznia 2006, 10:45

a dzięki ONE , już zabieram się do pisania maila do nich,pozdrawiam
GG 2220895