Kontrolka świec żarowych

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez ryplay piątek, 9 września 2005, 10:52

to jest przepalony potencjometr gazu. miałem dokładnie to samo. potencjometr jakiś do dupy wprowadzili i się psuł po jakiś 10000 km. na pewno niejeden z Was spotkał się kiedyś z "harczeniem" z głośników podczas pokręcania głośności w gałkowych wzmacniaczach.
takie Harczenie sygnału powoduje głupienie komputera, a reszta to wiadomo.
pzdr
ryplay
ryplay
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez dti niedziela, 11 września 2005, 10:20

witam,a mi gdy się zaświecała to pojechałem do franpolu we wrocku bo niby taniej komputer niż w aso,no i poradzili ,mój mechanik zobaczył po dwóch miesiącach że odpieli cztery świeczki,było lato w tamtym roku,niezabardzo zauważałem że coś jest nie tak,la ja pod maską sam nie grzebię żeby zwierzak nie przestał śmigac
dti
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Nikt czwartek, 15 września 2005, 15:16

U mnie bylo tak latwo, w kolejnosci to co bylo naprawione:
- kostka przy pedale gazu
- czwarty wtrysk
- czujnik cisnienia oleju
- czujnik temperatury
- pedal gazu
- wiazka elektryczna od silnika

Wczoraj odebralem samochod z ASO, jesli dalej bedzie sie zapalala czeka mnie jeszcze wymiana komputera. Szczescie, ze samochod jest jeszcze na gwarancji.
Nikt
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Kontrolka świec żarowych

Postprzez gregor środa, 28 września 2005, 09:46

gregor napisał(a):No i ciekawostka. Na środę byłem umówiny w servisie, a we wtorek kontrolka zgasła i do tej chwili się nie zapaliła.

Pozdr.

Ostatecznie nie byłem w serwisie, ale chyba będę musiał to jednak zrobić. Znowu zapalają mi się kontrolki od świec i gasną, zapalają i gasną, a jeździć nijak nie można. Oprócz tego śilnik nierówno pracuje. Kontrolki potrafią zapalić się po tym jak samochód wpadnie w dziurę, przy dodaniu gazu, albo swiecą się cały czas. Jestem umówiny na piątek w serwisie. Ciekawe czy to będzie kostka?

Pozdr.
gregor
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez dti środa, 28 września 2005, 18:17

napisz co z tego wyszło i co powiedzą w serwisie sam jestem ciekaw-bo miałem to samo,pozdrawiam
1.9dti-dla nas morska pięknośc.
GG 2220895
dti
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Kontrolka świec żarowych

Postprzez gregor czwartek, 29 września 2005, 08:37

gregor napisał(a):
gregor napisał(a):No i ciekawostka. Na środę byłem umówiny w servisie, a we wtorek kontrolka zgasła i do tej chwili się nie zapaliła.

Pozdr.

Ostatecznie nie byłem w serwisie, ale chyba będę musiał to jednak zrobić. Znowu zapalają mi się kontrolki od świec i gasną, zapalają i gasną, a jeździć nijak nie można. Oprócz tego śilnik nierówno pracuje. Kontrolki potrafią zapalić się po tym jak samochód wpadnie w dziurę, przy dodaniu gazu, albo swiecą się cały czas. Jestem umówiny na piątek w serwisie. Ciekawe czy to będzie kostka?

Pozdr.

No i znowu to samo. Dzisiaj mam wizytę w ASO, a kontrolki oczywiście zgasły dzisiaj rano, ale i tak jadę go zostawić. Bedą go jutro robić, a odbiorę wieczorem po pracy. Nie jest oczywiście możliwa naprawa w sobotę ani samochód zastęczy. Muszę radzić sobie sam. Nie istotne, że samochód jest mi potrzebny.
Pozdr.
gregor
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez rustyred sobota, 18 marca 2006, 08:34

Czekam wytrwale na odzew. Jka się skończyło? Nie muszę dodawać, dlaczego jestem ciekaw???
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Dziadek czwartek, 23 marca 2006, 13:00

Juz mam naprawione. Wystarczyło zdjąć złączkę potencjometru pedału gazu z zapinki i problem jak ręką odjął. :D
dziadek
fireway 1.5 dci drzwi/80KM/wiśniowy metalik
Dziadek
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez PanKot czwartek, 23 marca 2006, 17:20

Dziadek napisał(a):Juz mam naprawione. Wystarczyło zdjąć złączkę potencjometru pedału gazu z zapinki i problem jak ręką odjął. :D

Takie rozwiązanie to chyba żadne rozwiązanie.
Równie dobrze mozna wyjąć kluczyk ze stacyjki
i też kontrolki przestaną świecić.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Dziadek sobota, 25 marca 2006, 14:46

PanKot napisał(a):
Dziadek napisał(a):Juz mam naprawione. Wystarczyło zdjąć złączkę potencjometru pedału gazu z zapinki i problem jak ręką odjął. :D

Takie rozwiązanie to chyba żadne rozwiązanie.
Równie dobrze mozna wyjąć kluczyk ze stacyjki
i też kontrolki przestaną świecić.

EEETAM :wink: .Skutek jest ważny. Mam sprawny samochód . Już od kilku dni wszystko jest OK. Więc po co kombinować. 8O .
dziadek
fireway 1.5 dci drzwi/80KM/wiśniowy metalik
Dziadek
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem