uwaga wtryski 1.5dci

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez rustyred piątek, 10 marca 2006, 10:08

No i teraz musisz być czujny jak druh drużynowy, bo gdybyś tak, dajmy na to, oddał im samochód z reklamacją, to naprawią Ci (...załóżmy..) wtryski, ale w zamian na przykład oddadzą Ci samochód na stalowych felgach, chociaż były alu ( "-Noooo, wi Pan, szczerniały tak od deszczu, bo tu u nas jak leje, to straśnie klientom felgi od kwasów czerniejo")

Aha, jakby co, to podaj na forum adres tego warsztatu, bo gdybyś wymusił na nich wymianę tych wtryskiwaczy, to komuś innemu w tych dniach mogą akurat przypadkowo nawalić :)
rustyred - Radek
(kiedyś miał Kangura)
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez piter6311 niedziela, 12 marca 2006, 20:18

witam
przejechałem się dzisiaj probnie kangoorkiem u mechanika , podobno wymienił 4 wtryski i było wszystko ustawione komputerowo jestem zmartwony bo do tej pory przy obrotach 2500 jak wdusiłem gaz to kongoor ładnie przyspieszał a teraz jest muł, co moze byc nie tak , czy cos z turbiną czy z tymi wtryskami

pozdrawiam
piter6311
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Gość piątek, 7 kwietnia 2006, 21:14

zuwik napisał(a):ASO NIE MA STACJI DO DIAGNOZOWANIA WTRYSKÓW ?!?!? Matko Boska, w jakim kraju przysz³o nam ¿yæ.... Moja wsiowa biedna uczelnia ma.

do diagnozy wtrysków w Renault nie potrzeba ¯ADNEGO sprzêtu tylko komputer diagnostyczny CLIP.
Gość

Postprzez KiK piątek, 7 kwietnia 2006, 21:43

Anonymous napisał(a):
zuwik napisał(a):ASO NIE MA STACJI DO DIAGNOZOWANIA WTRYSKÓW ?!?!? Matko Boska, w jakim kraju przyszło nam żyć.... Moja wsiowa biedna uczelnia ma.

do diagnozy wtrysków w Renault nie potrzeba ŻADNEGO sprzętu tylko komputer diagnostyczny CLIP.

Drogi Gościu - a może się nam ujawnisz :?: Trochę głupio tak pisać nie wiedząc do kogo ...

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez zuwik piątek, 7 kwietnia 2006, 21:50

I komputer puszcza sobie mieszankę i patrzy czy wtrysk nie leje. To po co przekładają do innego auta?
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Gość sobota, 8 kwietnia 2006, 15:15

zuwik napisał(a):I komputer puszcza sobie mieszankê i patrzy czy wtrysk nie leje. To po co przek³adaj± do innego auta?

dok³adnie tak jest je¿eli nie wierzysz podjed¼ do serwisu Renault i popro¶ o diagnostyke komputerow± diesla i popatrz na to jak komputer zmienia dawkê paliwa na ka¿dym wtryskiwaczu po kolei.nawet bed±c laikiem zauwaq¿ysz diagnozê bo silnik zaczyna dziwnie pracowaæ.je¿eli kto¶ w serwisie zmienia wtryski to radzê tam nie je¼dziæ bo nie za bardzo ma pojêcie na diagnostyce diesla.Po ka¿dej wymianie wtrysku nale¿y za pomoc± Clipa skalibrowaæ wtryskiwacz.Bez tego nigdy nie bêdzie dzia³a³ poprawnie.potrzeba do tego jak ju¿ wspomnia³em Clipa oraz specjaln± p³ytê.lKim jestem?Szef Serwisu Renault od 7 lat.
Gość

Postprzez AdiK sobota, 8 kwietnia 2006, 17:52

A z jakiego miasta :?:
Dobrze mieć jakieś znajomości :D
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez KiK sobota, 8 kwietnia 2006, 21:01

AdiK napisał(a):A z jakiego miasta :?:
Dobrze mieć jakieś znajomości :D

AdiK nie chcę Cie zniechęcać ... ale jeżeli jako anonim napiszę, ze w Zgierzu jestem komendantem policji i można olać ograniczenia prędości to będzie świadczyć to tylko o mnie - boje się przedstawić ogółowi.

Drogi Gościu nawołuję raz jeszcze - jeżeli jest tak jak mówisz to nie sprawi Ci problemu zarejestrowanie się. Na tym możesz tylko zyskać. No chyba, że się boisz ... i nie prawdę piszesz.

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK

Postprzez Gość niedziela, 9 kwietnia 2006, 18:09

W jaki sposób moja rejestracja na forum ma wp³yw na prawdziwo¶æ moich s³ów?powtarzam podjed¼cie do serwisu i sami sprawd¼cie.Nie je¿d¿ê Renault wiêc nie widzê potrzeby sie rejestrowaæ.Czasami co¶ tu napiszê je¿eli chcecie to wierzcie jak nie to bede pisa³ na pró¿no.My¶lê ze moja pomoc mo¿e sie wam przydaæ bo jak sami wiecie "Renault to pe³nia ¿ycia" (dla serwisu) sory nie mog³em sie powstrzymaæ :P
Gość

Postprzez zuwik niedziela, 9 kwietnia 2006, 19:16

To w takim razie, jako szef serwisu, może powiesz mi jaki cel ma przekładanie wtrysków do innego auta, o czym pisał poprzedni gość? (dedukuję, że ktoś inny) Dedukuję, że tamten gość też pochodził z ASO, bo pojawiło się równocześnie kilka postów gościa i w jednym z nich pisał, że jest z ASO. Aha, po rejestracji byłbyś "rozróżnialny" ;) Ale nie namawiam, kwestia każdego z osobna ;)

Wracając do CLIPa - po czym to zmyślne cuś stwierdza w jakiej formie jest wtrysk? Szuka punktu optymalnego, czy porównuje z zadanym, "prawidłowym" schematem działania?
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 kwietnia 2006, 16:51 przez zuwik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam