Nareszcie bez kratki

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez orys poniedziałek, 30 stycznia 2006, 19:07

witam

Jak autko jest w leasingu i jest cały czas odliczany VAT od comiesięcznych rat to jak jest :roll: :?: :roll: :?: :roll: :?:
Pozdrawim orys
Gwiezdny Pył 1.5 dci 65KM (kaleido)
orys
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Dziadek piątek, 3 lutego 2006, 14:08

orys napisał(a):witam

Jak autko jest w leasingu i jest cały czas odliczany VAT od comiesięcznych rat to jak jest :roll: :?: :roll: :?: :roll: :?:

W czasie leasingu nic nie możesz zrobić bo to nie twoje auto :(

Ale jak je wykupisz po okresie leasingu to od razu możesz rejestrowac jako osobowe. :)
dziadek
fireway 1.5 dci drzwi/80KM/wiśniowy metalik
Dziadek
Kangoojunior
Kangoojunior

kratka

Postprzez dpa czwartek, 4 maja 2006, 11:47

dla wszystkich zainteresowanych ( bo dostałęm pytania na maila)
pod adresem
http://www.stacja.com.pl/prawo/2003/0262/0262.htm
jest pełny tekst rozporządzenia o wyposażeniu samochodu
i w par 8 pkt 4 ppkt 7 jest napisane :

7) w samochodzie ciężarowym powinno być oddzielone od przestrzeni ładunkowej trwałą przegrodą o odpowiedniej wytrzymałości; przepis stosuje się do samochodu ciężarowego zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 29 maja 1999 r.;
więc jeżeli mamy w dowodzie wpisane typ ciężarowy a data rejestracji przed 29.05.99 to kratki w aucie być nie musi ;)
wożę tekst ze sobą i nie daję sobie kitu wciskać a kilka razy juz się czepiali
Darek Kangurek 1,4 RT I-sza rej 31-08-1998 I-szy właściciel :) bordo metalic 320 000 km (30-12-2006 qrde nie nadążam zmieniać ) z tyłu drzwi ostatnio doposażony GPS, CB i czujnik cofania :) i jedziemy dalej ;)
dpa
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez PanKot piątek, 5 maja 2006, 13:30

To bardzo miła informacja dla moich uszy i oczu.
Co prawda do kratki sie już przyzwyczaiłem i nie wyobrażam sobie mojego Kangoorka bez niej ale za to mogę sobie ją przerabiać dowolnie.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez ogryzek piątek, 5 maja 2006, 15:29

sw napisał(a):Tylko po co? Dzieki kratce mogę załadować auto po sufit (sanki, wózek, rowerek, itp). Bez kratki nie ma szans. Dzieki kratce mam też gdzie narty położyć. :)
Tylko dolną blachę warto odciąć, a górę zostawić

W dodatku za moją ciężarówkę płacę 500 mniej za ubezpieczenie.
ogryzek
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez PanKot piątek, 5 maja 2006, 15:37

ogryzek napisał(a):
sw napisał(a):Tylko po co? Dzieki kratce mogę załadować auto po sufit (sanki, wózek, rowerek, itp). Bez kratki nie ma szans. Dzieki kratce mam też gdzie narty położyć. :)
Tylko dolną blachę warto odciąć, a górę zostawić

W dodatku za moją ciężarówkę płacę 500 mniej za ubezpieczenie.

Z tym ubezpieczeniem to jest nie zupelnie tak.
Przy pojemności silniczka 1200ccm ubezpieczenie wychodzi taniej gdy ubezpieczamy jako osobowy, ciężarówka jast droższa.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK piątek, 5 maja 2006, 15:43

A ja OC mam w Allianz - tam wszystkie auta, które nie są typowymi busami dostawczymi traktują jako osobowe - moje ubezpieczenie to koszt 260 zł rocznie. Kratka w niczym mi nie przeszkadz a jak już gdzieś pisałem - czasami jest ciuchy na czym powiesić i wozek do czegoś przymowcować by po "przestrzeni bagażowej" nie jeździł :lol:

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez siwy261976 wtorek, 23 maja 2006, 06:29

też mam kratę, w niczym mi ona nie przeszkaza i tak nie patrzę w wewnętrzne wsteczne lusterko, w bocznych wszystko widać, krata pomaga jak trzeba przewieźć 2 rowery i 4 osoby to ci z tyłu jada bezstresowo, pozatym bardzo łatwo idzie ją przesunąć i odrazu mam expresa na 2 osoby i ładunek a przytym nie zmasakruje złożonych siedzeń ładunkiem, wszystko na siebie przyjmie krata. Ludzie często dopłacają by mieć kratkę lub siatkę (fakt że wtedy nie muszą z nią jeździć stale) żeby wrazie "W" nie mieć na głowie zawartości swojego kombi. Każdy doceni zalety krtaty przy załadowanym tyle i gwałtownym chamowaniu :)
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez PanKot wtorek, 23 maja 2006, 17:11

Kratka to fajna sprawa.
Na początku miałem kilka nie przespanych nocy bo tak kombinowałem jak sie jej pozbyć. Później zaczęłem się przyzwyczajać bo szkoda mi było wydać prawie 400 zł na jej usunięcie.
Teraz nie wyobrażam sobie mojego zwerzaka bez kratki.
Doszedłem do wniosku, że bardziej mi przeszkadza od smej kratki to , że została mi ona narzucona przepisami.
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia strona

Powrót do Wiem