PRAWDZIWY konkurent Kangura

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

PRAWDZIWY konkurent Kangura

Postprzez Brada czwartek, 18 maja 2006, 21:51

Witojcies...

Siedzę sobie w pracy... pracuję... kiedy podjeżdza do nas na zakład biały Kangur. No.. tak mi się zdawało do momentu aż zobaczyłem znaczek nissana na masce. W wielkim szoku byłem kiedy właściciel pokazał mi dowód rejestracyjny a w nim NISSAN KUBISTAR. Ale jaja, mówię wam. Gość twierdził że w Polsce jest ich tylko kilka, ale wygląda IDENTYCZNIE jak nasze Renault. Się nie mogłem powstrzymać żęby mu kilka fotek cyknąć.

Tu trochę więcej na ten temat:
http://www.motoforum.pl/329/kubistar.html

Proszę oto dowód:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niezłe cojones, co? :-) A myślałem, że o kangurach wiem dużo!

DODANO 30s. PÓZNIEJ...
-----------------------------------
Eeee, sorry widzę, że pierwszy z tą informacją nie byłem :-( Niedoczytałem na forum! Ale przynajmniej zdjęcia pokazałem. PS. W ŚRODKU (JAK I NA ZEWNĄTRZ) JEST IDENTYCZNY JAK KANGOO. RÓZNI SIĘ TYLKO ZNACZKAMI! Wiem bo na własne oczy widziałem!
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik czwartek, 18 maja 2006, 22:06

A pytałeś o awaryjność? Ze Skarbem zastanawaliśmy się, czy przypadkiem Nissan nie będzie (jak to Nissan) bezawaryjny.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Brada czwartek, 18 maja 2006, 22:14

Hey Żuwik... Ty jesteś jak duch, wszechobecny na forum ;-)
A no pytałem... Otóż sprawa wygląda tak, że Nissan i Renault współnie pracowali nad Kangoo. Ten ostatni odniósł sukces to Nissan też chciał zarobić. Miły człowiek, który dziś do nas przyjechał wspomniał mi, że jak go naprawia to kupuje części od Kangura. Z resztą tam wszystko jest takie same! Są jednak pewne wyjątki. Chwalił się, że wymieniał półosie. Kupił Kangurowskie i były od dwa centy (hmmmm.... za małe/zaduże?...) za duże. Reszta to Renault.
Wsiadłem do środka, WSZYSTKO miał identyczne co Kangoo II, ale zuważyłem brak półki nad głową, i chyba ciut (ale możę brak półki sprawiał takie wrażenie) inne słoneczniki. Zegary miał jak moje, kierownicę, deskę kropla w kropkę z dwójki. Tylko ten znaczek na kierownicy jakoś mi nie pasował... :-)
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Brada czwartek, 18 maja 2006, 22:16

HEY, to jest mój 400-setny post :-) <lol>
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez KiK piątek, 19 maja 2006, 06:50

Ja raz widziałem kubistara ... ale tylko mnie mijał. Nie wiem jaki sukces może odnieść sklonowana wersja innego auta :?: :roll: Chociaż patrząc na nowego traffica i vivaro ciężko nie zawyrokować że sie to przedsięwziącie powiedzie.

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez zuwik piątek, 19 maja 2006, 09:17

O ile Tarffic i Vivaro mi się w głowie nie mieści, o tyle Kangoo i Kubistar są na dwóch niezależnych rynkach. W Japonii i Stanach prawie nikt nie wie co to Renault, za to Nissana znają bardzo dobrze. Markjeting ;)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK piątek, 19 maja 2006, 12:50

Ja tam jednak wolę protoplastów ... taki Kubistar jakoś mi nie pasuje :D

powiedziałbym - małpowanie :P

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK

Postprzez PanKot piątek, 19 maja 2006, 15:12

zuwik napisał(a):O ile Tarffic i Vivaro mi się w głowie nie mieści, o tyle Kangoo i Kubistar są na dwóch niezależnych rynkach. W Japonii i Stanach prawie nikt nie wie co to Renault, za to Nissana znają bardzo dobrze. Markjeting ;)

Na stronach amerykańskich dilerów nie znalazłem nic o Kubistarze więc chyba nie wysyłają na tamten rynek. Za to na jakimś filmiku przyrodniczo-krajoznawczym z Tajlandii stał w tle taki. Pewnie tam się lepiej sprzedaje jako Kubistar.
.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ piątek, 19 maja 2006, 15:21

U japończyków bardzo lubią kangoo... mają fanklub.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio piątek, 19 maja 2006, 17:20

Kangoo ma pewne cechy bardziej typowe dla japończyka niż francuza, np. korek baku po stronie kierowcy.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Następna strona

Powrót do Wiem