Wspomaganie Kierownicy

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez Bullitt środa, 5 lipca 2006, 07:33

Spokojnie, to tylko formalność :wink: Niecała godzinka roboty.
P.S. Ja tez własnie z ASO wróciłem :lol:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Brada środa, 5 lipca 2006, 18:59

No ja życzę szczęścia!
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez dempsej piątek, 7 lipca 2006, 07:35

Yyyy, no wiec tak, wymienili pompe na nowke, przesiedzialem 4,5h u kilijanczyka (od 6.30 RANO.... 8O), zaplacilem 1200 i wyjechalem skoczkiem, ktorego kiera mozna krecic znow jedna reka... Mam nadzieje, ze wytrzyma kolejne 90000....
Za to wszystkie samochody w salonie przetrzepalem od stop do glow ;P
ObrazekObrazek
Był sobie zielony Kangur 1.5 dCi 80 KM + cośtam jeszcze, Privilege, klapa , ale pojechał w dobre ręce.
http://dempsej.deviantart.com, http://www.flickr.com/photos/dempsej/ - moje zdjęcia
dempsej
II Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez Brada piątek, 7 lipca 2006, 16:54

Czyli to jednak pompa?
fioletowy 1,9dTi 2002r. Pełna opcja; ABS, 4 x SRS, klima, schowki lotnicze...
Obrazek ! SPRZEDANY !
Brada
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez dempsej poniedziałek, 10 lipca 2006, 17:19

Na to wyglada, bo teraz jezdze i jest ok, moze nie jest za silne to wspomaganie (nie mam drugiego kangura zeby porownac) ale na parkingu kreci sie ok, mozna probowac nawet palcem krecic ;P. Widac nie tylko elektryczne sa do dupy, ten typ tak ma i juz ;]
ObrazekObrazek
Był sobie zielony Kangur 1.5 dCi 80 KM + cośtam jeszcze, Privilege, klapa , ale pojechał w dobre ręce.
http://dempsej.deviantart.com, http://www.flickr.com/photos/dempsej/ - moje zdjęcia
dempsej

Postprzez Alberciak wtorek, 8 sierpnia 2006, 20:45

No to trafiło i mnie. Skręcam sobie na parking, a tu nagle kangurek wyrywa się do jazdy na wprost :evil: . Chwila konsternacji, mocniejszy chwyt kierownicy i udało się wjechać. Telefon do serwisu z pytaniem o gwarancję. Niestety gwarancja była do 30.07. Dojechałem do serwisu, gdzie bez oględzin stwierdzono konieczność jak to pan serwisant bardzo fachowo określił " wymiany modułu pompy". Koszt na dzień dobry - 2600. Po negocjacji udało sie wytargować 30% rabatu. Zostawiłem brykę, bo mieli dużo pracy i następnego dnia od rana mieli rozpocząć wymianę. Na drugi dzień telefon z serwisu i niespodzianka. Serwis niczym bank w programie "Grasz czy nie " ma ciekawą propozycję. Można naprawić taniej ale bez faktury. Pierwsza kwota to 1000. Po dłuzszym milczeniu z mojej strony w słuchawce słyszę : " no to może 900 ". Na tę kwotę przystałem. Po jakimś czasie kolejny telefon z informacją, że mogę odebrać samochód. Nie wiem jak oni to zrobili, ale mam nową pompę ( nowszy typ ), nowe nadkole i wypucowany i pachnący samochód. Chłopcy z serwisu nie wiedzą, że zaraz po oddaniu samochodu do serwisu złozyłem oficjalną reklamację do RP z roszczeniem pokrycia kosztów wymiany pompy. Jeżeli przyjdzie za dwa tygodnie odpowiedź korzystna dla mnie, to poproszę sympatycznego kolegę o zwrot kasy, a jeżeli bedzie ona niekorzystna to i tak jestem do przodu 1700 zł. :lol:
POZDRAWIAM
Alberciak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Dziadek piątek, 8 września 2006, 13:00

...
Ostatnio edytowano wtorek, 19 września 2006, 15:00 przez Dziadek, łącznie edytowano 2 razy
dziadek
fireway 1.5 dci drzwi/80KM/wiśniowy metalik
Dziadek
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez KiK piątek, 8 września 2006, 13:13

Alberciak, i jak się sprawa zakończyła :?: Dostałeś kasę :?: Bo mi działanie mechaników wyglą raczej na inny wariant. Powiedzieli Ci, że gwarancja zakończyła się 30/07 ale po dokładnym sprawdzeniu zorientowali się, że mogą zrobić Ci to na koszt RP - wadliwe nadkole uszkodziło pompę wspomagania. Więc za swoje myślenie policzyli sobie 900. Oczywiście całą operację przeprowadzili na koszt RP a od ciebie mieli kasę - Ty nie masz dowodu, że im nie zapłaciłeś a im nikt nie udowodni, że kasę wzieli.

Przepraszam, że tak mało optymistycznie, ale ni jak nie mogę zrozumieć "łaskawości" pracowników serwisu... a poza tym "węszenie" to mój zawód :roll: Możesz to potraktować jako skrzywienie zawodowe.

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Poprzednia strona

Powrót do Wiem