bez kratki

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez yasak środa, 13 października 2004, 10:08

Co Yasak Co Yasak?
Yasak ma Kangoo Osobowe i kratkę ma gdzieś!!

Pozdrawiam Yasak
Blue Privilege 1,2 16V.
yasak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik środa, 13 października 2004, 18:25

Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat: czy auto ciężarowe musi mieć oddzieloną przestrzeń osobową od bagażowej? Homologacja homologacją, strasznie z nią teraz skomplikowali, ale tak naprawdę to zależy od tego właśnie zagadnienia, od warunków technicznych, jakie musi spełniać auto zarejestrowane jako dostawcze. A homologacja to teraz całkiem inna działka i nie ma już bezpośredniego związku z kratką. Zainteresowanych tematem proszę o pomoc w szukaniu odpowiedzi.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik środa, 13 października 2004, 18:35

Uh, wypowiedź turtla chyba rozwiała wątpliwości... Kangoo dostawczy = Kangoo z kratką... :cry:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Rafal środa, 13 października 2004, 19:43

a dla mnie jest to ciagle bez sensu, skoro od strony "podatkowej" to juz nie jest ciezarowka, to tak jak napisal przedmowca licza sie tylko warunki tech dla aut ciezarowych, a czy tam cos pisze o rozdzieleniu, czym? a moze wystarczy jak rozdzielam bagaznik tylną półka, hihhihihi)
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez zuwik środa, 13 października 2004, 22:49

Rafale podatek to sprawa fisqsa, a kratka - bezpieczeństwa ruchu drogowego (strasznie to patetyczne :roll: ). Przepis jest taki, że auto, aby być zarejestrowane jako dostawcze, musi posiadać stałą, sztywną przegrodę oddzielającą przestrzeń bagażową od ludzi. Starsze kangurki, aby nie mieć VATu musiały być rejestrowane jako dostawcze i tu pojawia się związek, ale tylko pośredni, między VATem a kratką. I tylko za to pałkersi mogą sobie zażyczyć pieniążki od ludzi zdejmujących kratkę, a z VATem będzie ok bo dalej jest dostawczy. Jeśli zaś ktoś przerejestruje i dalej będzie sobie odliczał różne rzeczy, to pałkersi dadzą spokój ale fisqs nie. Trochę się naszukałem po necie żeby mieć pewność, że dobrze piszę, ale jej nie mam. Obstawiam że na 95% jesteśmy skazani na kratkę. Mam nadzieję że Wam (i sobie) choć troszkę pomogłem.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Alberciak czwartek, 14 października 2004, 13:56

Ponieważ kangoo występuje równiez w wersji osobowej i wtedy nie ma kratki, to według mnie kazdy z kangurów z wyjątkiem furgonów może być przerejestrowany na osobowy i wtedy nie potrzebuje kratki.
POZDRAWIAM
Alberciak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik wtorek, 7 grudnia 2004, 09:51

Gdzieś ktoś to już chyba pisał, ale nie mogę znaleźć. Gdzie można otrzymać wpis na osobówkę i ile taki kosztuje? Przerabiał ktoś? Bo chyba powinno się dać w byle stacji obsługi, ale nie mogę sprawdzić bo Kangoorka sushy... :oops:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez orys wtorek, 7 grudnia 2004, 14:47

Na początku trzeba zdemontować kratkę w zakładzie do tego przeznaczonym, podobno ok. 150PLN, następnie przejść badania techniczne
Słyszałem że ze wszystkim powinieneś się zmieścić w 300-400PLN
Pozdrawim orys
Gwiezdny Pył 1.5 dci 65KM (kaleido)
orys
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez shoem środa, 8 grudnia 2004, 07:59

...Ja sobie zdemontowałem kratkę za 50zł + przegląd 83zł
miałem to szczęście że nie zapłaciłem za wpis do dowodu rej. bo akurat byłem w trakcie jego zmiany. Przy rejestracji żądają faktury za demontaż i druku przeglądu po modyfikacji pojazdu.
Pozdrawiam
Shoem (...obecnie niezakangoorzony...)
Kangoo 1,4 OCEAN LPG (...to była fura...)
Słupsk
shoem
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lukasz_Kangoo środa, 8 grudnia 2004, 09:40

Dobra a teraz inne pytanie.

Czy jak się już tą kratkę zdemontuje i zniesie homologację na ciężarówkę, to nikt się nie czepnie jak będę miał założoną kratę (bo np będę wiózł psa i będzie mi potrzebna) :?:

Bo mi by generalnie pasowało zdjąć kratę, ale zastanawiam się, czy jak będzie taka potrzeba, to bez stresu będę mógł ją z powrotem na trochę założyć :o
Lukasz Stawiarski
KANGOO 1.4 (K7J) CB
Warszawa #GG - 2535619
K.A.N.G.O.O.: Kinetic Artificial Neohuman Generated for Online Observation
Lukasz_Kangoo
Ojciec Założyciel
Ojciec Założyciel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem