[FOTORELACJA] Spryskiwacz

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Re: Spryskiwacz (zdjecia)

Postprzez lam3r środa, 7 stycznia 2009, 22:01

hehe... ludwik rozpuszczajcy gumę wycieraczek, dobre sobie:-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez bez poniedziałek, 28 grudnia 2009, 19:17

dzieki cesto!!!
jak po sznurku... 0,5 godziny i zrobione ;)

dzięx
bez
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kowi czwartek, 25 listopada 2010, 22:34

Trochę odgrzewam kotleta, ale mnie też dopadło. Jestem po zmianie płynu tescowego na BP ( a co będę żałował mojemu kangurowi) i co po dwóch dniach zero sikania, spryskiwacz nie działa. Jutro spróbuję z ludwikiem. Mam nadzieję ze zadziała bo nie widzi mi się demontować wycieraczek i pompki w te coraz większe zimno.
Pozdrawiam
P.s. Szkoda, że nie trafiłem na ten wątek przed zmianą płynu, nie porywał bym się na droższy ;) a został przy zimowym tescowym. :D
Obrazek
kowi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kowi piątek, 26 listopada 2010, 08:56

jeszce jedno pytanie. Czy mogę wlać tego ludwika do płynu zimowego który już jest, czy muszę opróznić zbiornik i zalać na nowo wodą z ludwikiem?
Obrazek
kowi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez lam3r piątek, 26 listopada 2010, 13:26

ja zalewałem wodą z rozcieńczonym ludwikiem, po uprzednim opróżnieniu zbiornika z płynu.
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass piątek, 26 listopada 2010, 15:15

Też tak kiedyś miałem po zmianie płynu. Podejrzewam, że w jego składzie jest coś, pod wpływem czego guma puchnie i stąd problemy.
Lepiej będzie pozbyć się tego "czegoś" ze zbiornika. :)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez a-kwiaty piątek, 26 listopada 2010, 18:12

raz rozebralem te czesc pod pompka - pomoglo na 2 dni
nastepnym razem wymienilem cala pompke z rozdzielaczem - koszt nowej dwadzesciakilka zl = swiety spokoj
Obrazek
......... berlingo xtr 1,6 - 2 szt........................... kiedyś były 3 szt Kangoo http://www.a-kwiaty.pl doręczamy kwiaty, Wrocław, Polska, świat...
a-kwiaty
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Marek_Bielsko piątek, 26 listopada 2010, 18:22

Ja to rozebrałem i pomogło.
Następnym razem jak nie psikało, okazało się że wężyk się zsunął i to było przyczyną.
Pompkę też mam kupioną na zapas ;) Niestety kosztowała 45zł. W ASO 229zł.
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Re: [FOTORELACJA] Spryskiwacz

Postprzez profit piątek, 31 grudnia 2010, 23:46

[quote="cesto"] Najgorsze ze wszystkiego bylo wyciagniecie wycieraczek.

Sorki , że trochę po czasie ale i tak może się przydać , bo po co ściągać wycieraczki? Z tym zawsze są mniejsze lub większe kłopoty. Ja też miałem problem z pompką spryskiwaczy ale nie chciało mi się rozkręcać wszystkiego. Teraz już wiem ( sam to sprawdziłem) , że opisywana w poście czynność jest możliwa bez całego rozbierania.
Ja podważyłem umiejętnie i delikatnie plastikowa osłonę( siatkę) przy podszybiu ( tą pod którą jest zbiornik spryskiwaczy) odkreciłem zbiornik i go wyciągnąłem. Owszem nie było to łatwe i trzeba mieć trochę wprawy w nadgarstkach ale poszło. Zbiornik ma taką lekko podłóżną budowę , że pod odpowiednim kątem wyjdzie oczywiście jak jest pusty. Plastik jekko się poddaje i po sprawie. Jedno ale. Robiłem to w lecie kiedy było ciepło i plasik na podszybiu poddawał się bez problemu. W zimie przy mrozach raczej było by trudniej.
No cóż to była wersja , podpowiedź dla leniwych (czytaj inteligentnych). Może komuś się przyda. ;)
Kangoo 1,4 2000r 161kkm , zaczepny.
Kangoo 1,6 16V 2008r 30kkm , zaczepny.
profit
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: [FOTORELACJA] Spryskiwacz

Postprzez rysiek1954 piątek, 15 lipca 2011, 13:00

Witam.
Mam ciekawy problem z spryskiwaczem.
Zaraz po włączeniu zadziałał tylko na kilka sekund- praktycznie jedno pluśnięcie na szyby.
Nie rozkręcając całego podszybia, odgiąłem kratkę i wyciągnąłem samą pompkę, bez zbiorniczka , pompkę włożyłem do obciętej butelki z wody mineralnej i spryskiwacz działa idealnie, gdy włożyłem pompkę z powrotem do zbiorniczka znowu zadziałała na kilka sekund.
Ponowiłem zabieg i efekt taki sam, nie podaje wody ani na przednią ani tylna szybę.
Nie rozumiem co jest przyczyną. A dodatkowo narobiłem sobie kłopotu bo po kilkakrotnym wkładaniu i wyjmowaniu zgubiłem lub zniszczyłem uszczelnienie pomiędzy pompką a zbiorniczkiem. Nie mam pojęcia jak to teraz uszczelnić.
Może od Kolegów jakaś podpowiedź jak takie uszczelnienie wygląda, i dlaczego tak zachowuje się moja pompka.
rysiek1954
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem