Wspomaganie Kierownicy

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Wspomaganie Kierownicy

Postprzez jedruko wtorek, 2 listopada 2004, 20:49

Witam
Wczoraj z rana po odpaleniu Kangurzatka ( bo ma dopiero 3,5 tygodnia )okazalo sie ze niedziala wspomaganie po szybkich ogledzinach ( sprawdzenie oleju w zbiorniku od wspomagania) bylo wszystko ok.
Strasznie sie krecilo po cmentarzach :( . Zaniepokojony tym faktem na drugi dzien z samego rana wizyta w serwisie. Okazalo sie ze jest przepalony bezpiecznik ktory znajduje sie pod pokrywa silnika ( okolice akumulatora pod oslona, wyglada jak normalny plytkowy tylko 2 lub 3 razy wiekszy). Niestety diagnosta nie potrafil powiedziec co bylo przyczyna przepalenia bezpiecznika. Nawet podlaczenie kompa nic nie wykrylo.
Przy tej okazji okazalo sie ze nie podano mi kodu do radia (mam fabryczne ) jak odbieralem z salonu. A kazde rozlaczenie samochodu od zasilania lub wyjecie jakiegos bezpiecznika ( nie wiem jakiego ) powoduje rozlaczenie radia i trzeba wprowadzic kod.
To tyle .
Jezeli ktos ma jakis pomysl co bylo przyczyna przepalenia sie bezpiecznika od wspomagania to niech cos napisze.

Pozdrawiam Mada, Jedrek i Miki
Kaleido 1,5 dCi 82 KM :twisted:
jedruko
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Bullitt niedziela, 7 listopada 2004, 17:05

No to miałeś szcześćie. Mi przy przebiegu chyba 12 tys padła pompa, a właściwie silnik który ja napedza. Trzy ASO odmówiły naprawy na zasadzie "a niech sie całkiem popsuje", bo czasami wspomaganie zaczynało działać. Sprawa oparła sie o Renault Polska i... wtedy ci sami panowie ochoczo juz naprawili :mrgreen:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez wodzoo sobota, 7 maja 2005, 17:10

Bullitt napisał(a):No to miałeś szcześćie. Mi przy przebiegu chyba 12 tys padła pompa, a właściwie silnik który ja napedza. Trzy ASO odmówiły naprawy na zasadzie "a niech sie całkiem popsuje", bo czasami wspomaganie zaczynało działać. Sprawa oparła sie o Renault Polska i... wtedy ci sami panowie ochoczo juz naprawili :mrgreen:

Mam ten sam problem :( W srode jestem umowiony na przeglad sytulacji ,ale jestem pewien ze to to samo .W zwiazku z tym male pytanie .Czy panowie z serwisu nie robili problemu jezeli chodzi o gwarancje ??? Mam 50 tyś km ...
1,5 dci 65KM
wodzoo
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez branio sobota, 7 maja 2005, 20:32

Z tego co piszecie wnioskuję że macie wspomaganie elektryczne,więc wystarczy iskra i bezpiecznik leci.
Co do gwarancji to łaski nie robią(jakby co to zrobimy zlot-nalot w serwisie :lol: ).
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik sobota, 7 maja 2005, 22:14

Skoro pompa to chyba nie elektryk :wink: A w temacie - był wogóle elektryk do Kangoo? Chcę montować, ale nie wiem czy był... Z clio chyba też spasuje, a wdziałem za 300 :wink:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt sobota, 7 maja 2005, 22:53

zuwik napisał(a):Skoro pompa to chyba nie elektryk :wink: A w temacie - był wogóle elektryk do Kangoo? Chcę montować, ale nie wiem czy był... Z clio chyba też spasuje, a wdziałem za 300 :wink:

Był, w dci z klima. A dokladnie wspomaganie jest hydrauliczne, ale pompa napedzana silnikiem elektrycznym.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Wiz niedziela, 8 maja 2005, 09:33

Bullitt napisał(a):
zuwik napisał(a):Skoro pompa to chyba nie elektryk :wink: A w temacie - był wogóle elektryk do Kangoo? Chcę montować, ale nie wiem czy był... Z clio chyba też spasuje, a wdziałem za 300 :wink:

Był, w dci z klima. A dokladnie wspomaganie jest hydrauliczne, ale pompa napedzana silnikiem elektrycznym.

Bullitt to znowu ja :D
To ze jest elektryczne to sie zgodze ale .... hydraulika :?:
W takim razie znowu mi cos wymontowali z Torbacza :D
Czy powyzsza czesc hydrauliczna jest dostepna od strony uzytkownika :?: bo nigdzie nie widzialem u siebie zbiorniczka zeby cokolwiek dolac/uzupelnic/sprawdzic.
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez Bullitt niedziela, 8 maja 2005, 10:11

Zbiornik jest bezposrednio na pompie, lewa strona za akumulatorem

Obrazek
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez orys wtorek, 5 lipca 2005, 21:38

Witam

Z rana na zimnym silniku przy kręceniu kółkiem słyszę pompę od wspomagania :?: :?: :?:
U Was też tak jest :?:
A może było tak cały czas :?:
A może zrobić głośniej radio :?:
Pozdrawim orys
Gwiezdny Pył 1.5 dci 65KM (kaleido)
orys
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez misiek288 środa, 6 lipca 2005, 06:35

orys napisał(a):Witam

Z rana na zimnym silniku przy kręceniu kółkiem słyszę pompę od wspomagania :?: :?: :?:
U Was też tak jest :?:
A może było tak cały czas :?:
A może zrobić głośniej radio :?:

a może dolać płynu do wspomagania !!!! :lol:
misiek288
Kangooekspert
Kangooekspert

Następna strona

Powrót do Wiem