zmiana biegu w 1.5 dci

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Bullitt czwartek, 14 września 2006, 05:44

Wiz napisał(a):Jak sie scigam z primera w dieslu to i 4000 nie jest mi opce :twisted:

Co tak nisko :mrgreen: :?:

Wiz napisał(a): p.s. wygralem z leszczem :twisted: :twisted:

Zdziwiłbym się jakby było inaczej...

Wiz napisał(a):Jak mam normalny dzien to w granicach 2250-2500 kolejny wyzszy wskakuje

Tez tak na codzień jeżdzę.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez skarb czwartek, 14 września 2006, 06:43

Z 4 na 5 to się chyba powinno w okolicach 4200 RPM.

Ja tam się nie ścigam bo jestem wręcz niodościgniony. :lol: :lol: :lol:

Poza tym jest to niebezpieczne i dziwie się że jak koledzy takie rzeczy wypisują, o jakichś wyścigach ulicznych, czy coś. To nie moralne, nieetyczne a w ogóle fe i be.

Ja nawet w ramach protestu przed niebezpieczną i brawurową jazdą nakleiłem sobie nalepki "Stop wariatom drogowym".

(Nie będę pisał co ostatnio skilowałem bo za dużo ich było.)

:lol: :lol: :lol:

Pozdro
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Wiz czwartek, 14 września 2006, 08:47

W tym topicu tez zrobie maly OT, bo nigdzie jakos mi nie pasowalo wsadzenie tego co mnie dreczy.

Czy Wy tez tak macie ze jak sobie jedziecie za tetrykiem i chcecie go wyprzedzic to koles nagle odzyskuje zaciecie do jazdy :?:
Bardzo czesto mnie to spotyka, zastanawiam sie o co chodzi. Czy ludzi boli fakt ze sa wyprzedzani przez Skoczki :?: A moze to moja skromna osoba tak dziala na innych kierowcow.
Takie zachowanie dla odmiany mi podnosi cisnienie i dziala jak plachta na byka, owocuje to tekstem: "ja Ci dziadu pokaze co Kangoo potrafi" i po jakims czasie sami dochodza do wniosku ze nie warto sie dalej scigac :twisted:
Niemniej jednak sytuacja jest dziwna i zastanawiajaca. Wam tez sie to zdaza :?:
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez sw czwartek, 14 września 2006, 10:10

W 1.5 generalnie nie jest to problem. JEdnak gdy zdarzy sie mocne auto, to po pierwszej nieudanej probie wyprzedzania staram się złapać odległość 20-30 metrów. Potem mając kawałek do wyprzedzania rozpedzam sie za gosciem i w momencie zmiany pasa mam 20-30km więcej niż on i wysokie obroty. Jeśli nie jedzie Ferrari, to zostaje z tyłu. Potem w zależnosci od zwyczajów można pojechać dalej albo (nie polecam) zaświecić światła stop (tylko nie hamować, bo szkoda zderzaka). Bardzo dobrze działa też na takich wyprzedzanie na grubość lakieru - lusterko kangura zwykle przechodzi nad lusterkiem samochodów osobowych... :)
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass czwartek, 14 września 2006, 12:03

sw napisał(a):lusterko kangura zwykle przechodzi nad lusterkiem samochodów osobowych...

He, he, he, a jak kiedyś nie przejdzie? :twisted:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Wiz czwartek, 14 września 2006, 12:07

To Twoje sie sklada a jego lamie :D
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez Bullitt czwartek, 14 września 2006, 12:40

skarb napisał(a):Ja nawet w ramach protestu przed niebezpieczną i brawurową jazdą nakleiłem sobie nalepki "Stop wariatom drogowym".

Jeden kill, jedna naklejka :?: :lol:

Pozdrawiam, D 55 - najwolniejszy Kangoor w mieście :lol: :wink:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Bullitt czwartek, 14 września 2006, 12:44

Wiz napisał(a):Czy Wy tez tak macie ze jak sobie jedziecie za tetrykiem i chcecie go wyprzedzic to koles nagle odzyskuje zaciecie do jazdy :?:
Bardzo czesto mnie to spotyka, zastanawiam sie o co chodzi. Czy ludzi boli fakt ze sa wyprzedzani przez Skoczki :?: :?:

Niestety obserwuje to samo...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez kavka czwartek, 14 września 2006, 13:01

Kavka na kolejnym spocie musimy powaznie porozmawiac - znowu ze mnie robisz killera Evil or Very Mad

Nie nie to nie tak ... Ja to powiedziałem w pozytywnym znaczeniu tego słowa :wink:
Wiz napisał:
p.s. wygralem z leszczem Twisted Evil Twisted Evil

Zdziwiłbym się jakby było inaczej...

A tak na marginesie to ścigałeś się z nim ze startu czy już na prędkości ?? :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez mkk czwartek, 14 września 2006, 16:17

Wiz napisał(a):Czy Wy tez tak macie ze jak sobie jedziecie za tetrykiem i chcecie go wyprzedzic to koles nagle odzyskuje zaciecie do jazdy :?:
Bardzo czesto mnie to spotyka, zastanawiam sie o co chodzi. Czy ludzi boli fakt ze sa wyprzedzani przez Skoczki :?: A moze to moja skromna osoba tak dziala na innych kierowcow.
Takie zachowanie dla odmiany mi podnosi cisnienie i dziala jak plachta na byka, owocuje to tekstem: "ja Ci dziadu pokaze co Kangoo potrafi" i po jakims czasie sami dochodza do wniosku ze nie warto sie dalej scigac :twisted:
Niemniej jednak sytuacja jest dziwna i zastanawiajaca. Wam tez sie to zdaza :?:

Coz, tak to dziala, ze jak Kangur wyprzedza, to sie instynkty klusownicze, bo myslistwem tego nazwac nie mozna :wink: , budza.
Problem mnie dotyczy w niewielkim stopniu, bo lubie duze przebiegi miedzy tankowaniami, wiec to raczej mnie wyprzedzaja, ale czasem sie zdarza. Kiedys jakis gostek, ktorego calkiem niewinnie minalem, zaczal mnie scigac, po kilku minutach, oczywiscie na trzeciego wyprzedzil, by zaraz dac po hamulcach i skrecic w boczna droge. Dwiescie metrow jechal przede mna :evil: , ale kangura wyprzedzil :twisted:
kangoor morski, DCI 1,5, 80km

A computer, like air-conditioning, works correctly until you open windows.
mkk
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam