smi3szny napisał(a):Wtryski zrobione. 3500 zł ............................ ale kontrolki dalej się świecą i mrugają jak mocniej wcisnę pedał w podłogę. Ale różnica jest taka, że wcześniej tracił moc i nie chciał jechać po redukcji biegu....Teraz jedzie (przyśpiesza), może nie jakoś super, ale nie zwalnia

.... nie wiem za co się teraz brać. Podpowiedzcie mi, bo mam ochotę się za turbine zabrać, może ją wymienić, może zregenerować? Serwis ASO olał system....nie chcieli spojrzeć. U nich albo robić (wymieniać, regenerować) albo zostawić....
No to teraz 99% pompa wtryskowa, szukaj na allegro można kupić w dobrej cenie, bo regeneracja może być kosztowna. Jeśli nie bierze Ci nienormalnych ilości oleju i nie słyszysz mocnych gwizdów turbiny / metalicznych dźwięków (przy ciepłym silniku), to turbo zostaw w spokoju. Swoją drogą 3500 zł za regeneracje wtrysków to sporo, ja za sprawdzenie i regenerację jednego zapłaciłem 600 zł (dodam, że ten jeden to była kompletna paść). Jak znajdę fakturę to podam adres gdzie to robiłem - jestem zadowolony (odpukać - na razie). Turbo nie wali błędami po desce, tylko zapisuje błąd w komputerze.
Osobiście załatwiłem turbo, które się kończyło wcześniej - okręciłem ośkę i spadek mocy był taki, że zostawiłem auto na pierwszym lepszym parkingu, bo pod górę by nie wyjechał, i maks 60 km/h i zero komunikatów ze strony ECU.
Jak masz jakieś pytania jeszcze, to pisz, chętnie pomogę bo mocno uzbroiłem swoją wiedzę dot. układu wtryskowego podczas przeprawy z moim torbaczem, bierz się za pompę i powodzenia!
P.S. Nawet dobrze pracująca pompa (na oko), będzie wydawała się sprawna, a jak rzuca ci błędem "niskie ciśnienie na listwie CR", to 98% pompa, 2% zawór na pompie.