1.9D szarpie i kopci na biało

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: 1.9D szarpie i kopci na biało

Postprzez Lucass piątek, 1 czerwca 2012, 22:26

Nie no, bez jaj. :shock:
Jakim cudem???
Wtryskiwacze są na samym końcu tego łańcucha,a paliwo biegnie od zbiornika potem przewodami, potem pompka grucha, filtr, pompa, listwa, przewód, wtryskiwacz. I tylko w tym kierunku.
To jak do stu tysięcy padniętych wtrysków te wtryski mogą być przyczyną pojawiania się powietrza przed pompą???
Zmień mechanika, bo chce cię naciągnąć na regenerację wtrysków. Często powodem zapowietrzania układu jest nieszczelny zawór w pompce-gruszce. Może to ją wystarczy wymienić,
A w ogóle to jak wygląda sprawa powietrza między pompka a filtrem?

Generalnie chodzi mi o to, że powietrze do układu może dostawać się jedynie na odcinkach gdzie panuje podciśnienie zasysające powietrze przez nieszczelności. Czyli przed pompą. Jeżeli na odcinku mamy nadciśnienie, to co najwyżej będziemy mieli wyciek paliwa.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez mirek629 niedziela, 3 czerwca 2012, 12:39

Między pompką a filtrem brak gruszkę nową założyłem do tego przed nią założyłem dodatkowy zawór od paliwa.Ale ma taki objaw że przy rozuchu zaszarpie trochę i dymek biały przez chwilę.Serwisant powiedział podejrzewam że któryś wtrysk leje. Może przy filtrze oring przepuszcza?

Co to jest "brak gruszka"? Jak się to zakłada? Używaj znaków interpunkcyjnych! Ciężko Cię zrozumieć! /MOD
mirek629
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez mirek629 niedziela, 3 czerwca 2012, 14:14

Jak się to zakłada? takiej składni w swojej wypowiedzi nie użyłem,a co do "Brak gruszka" odpowiadałem na pytanie Lucasa
mirek629
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass niedziela, 3 czerwca 2012, 15:21

Jeden czy dwa przecinki, a raczej ich brak, i zdanie zmienia znaczenie lub traci sens... ;)
Podejrzewam, że:
między filtrem, a pompką brak (w domyśle - powietrza), pompkę nową założyłem, do tego przed nią [...]

Czyli jeżeli powietrze pojawia się dopiero za filtrem, to tu szukałbym przyczyny. Najprędzej nieszczelne oringi, jak słusznie podejrzewasz.

Możesz łatwo sprawdzić czy wtrysk leje robiąc test przelewowy.
viewtopic.php?f=78&t=8002&hilit=przelewowy
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez mirek629 poniedziałek, 11 czerwca 2012, 20:27

Teraz jednak powietrze zaczęło się pojawiać przed gruszką .Pytanie brzmi jak zdjąć przewód zasilający paliwa na pompę i czym po uszczelniać szybkozłączki
mirek629
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam