Poduszki silnika

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Poduszki silnika

Postprzez kori poniedziałek, 17 marca 2014, 20:42

Witam
Mam do wymiany poduszki silnika i proszę o poradę jakiej firmy poduszki wybrać. Czy jest jakiś godny polecenia zamiennik, jest to moja druga wymiana poduszek i chciałbym uniknąć błędu który popełniłem przy pierwszej wymianie jakieś 50 tys km temu. Kupiłem wtedy jakieś zamienniki których nazwy nie pamiętam chyba za 130 zł komplet lewa pod skrzynią i prawa przy rozrządzie. Auto na tych poduszkach totalnie straciło na komforcie, szyby w zimie dzwonią plastiki skrzypią itd. Na starych poduchach tego nie było, niestety wywaliłem stare poduchy i nie jestem w stanie sprawdzić producenta. Może ktoś doradzi jakiś dobry zamiennik lub podpowie jakiej firmy poduchy były stosowane przez renault na pierwszy montaż. Auto to kangoo 1.6 16v 4x4 2003r.
Pozdrawiam Dawid
kori
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Poduszki silnika

Postprzez Szumak poniedziałek, 17 marca 2014, 22:40

Nie kupuj najtańszych :)
Brałem CORTECO bo czytałem o nich wiele dobrych opinii. Podobno trwałe, wydają się nieco twardsze. Niestety, u mnie pojawił się lekki choć irytujący rezonans silnika w pewnym zakresie obrotów użytkowych. Niekoniecznie musisz mieć tak samo bo to zależeć będzie od masy a mamy różne silniki.
Ludzie polecają również LEMFÖRDER, są jednak dosyć drogie.
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Re: Poduszki silnika

Postprzez czarek0402 wtorek, 18 marca 2014, 21:16

Szumak, kori
jak opiszecie te Wasze dźwięki, rezonans silnika, skrzypienie plastików. Ja mam tak czasami, jakby trzeszczący głośnik, rezonans z lewej strony kokpitu. Pojawia się, znika, różnie na różnych obrotach, biegach, oczywiście radio wyłączone. ;)
Renault Kangoo 1.5dci Korsika Blau 2003
czarek0402
Kangooekspert
Kangooekspert

Powrót do Pytam