przez Nazir sobota, 27 stycznia 2018, 15:50
Witam.
Panowie mam pytanie dotyczące bezpiecznika opisanego w temacie czyli F4. Zabezpiecza on bezpiecznika F2 oraz F3.
Przy ostatniej jeździe ze skrzynki bezpiecznikowej zaczął ulatniać mi się dym. Po odłączeniu akumulatora i sprawdzeniu co się stało zauważyłem, ze bezpieczniki F3 oraz F4 są stopione.
Przyczyną okazał się przewód od lampki w suficie który po przetarciu dotykał karoserii. Zabezpiecza ją bezpiecznik F3.
I teraz tak: ów przewód na całej długości od skrzynki bezpiecznikowej(F3) do wtyczki przy lampce podsufitowej miał stopioną izolację. Wymieniłem go na nowy od samej wtyczki przy lampce poprzez wtyczkę w progu kierowcy i dalej do skrzynki bezpiecznikowej do gniazda F3. I jak już wszystko miałem składać do kupy w oczy rzuciło mi się coś dziwnego. Od tyłu gniazdo bezpiecznika F4 nie jest do niczego podłączone. Po prostu od tyłu wystają dwa konektory do zaciśnięcia i nie ma żadnych wolnych przewodów, które by do tego pasowały. Czy to gniazdo jest zmostkowane w środku skrzynki z gniazdem F3 czy przepaliło mi tam jakiś przewód?
Jeżeli ktoś ma jakieś fotki skrzynki od tyłu albo posiada wiedzę jak to powinno wyglądać będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.