[b]TABU? Problem kluczyka (plip/cewka) immobilizer fabryczny

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez PanKot czwartek, 18 sierpnia 2005, 11:11

I to jest dobra wskazówka na tak kosztowny problem.
Zdradź jeszcze tylko adres tego mechanika pewnie będzie wiecej chętnych.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez czerja czwartek, 18 sierpnia 2005, 20:39

zepsuć to i ja mogę,znaczy się odłączyć ale kto kiedys to naprawi?w poprzednim autku miałem problem z odłączonym immobil. i trochę fachowców zęby zjadło aby to naprawić bo taki miałem kaprys że skoro jest to ma działać!
żółty 1.2RN oklejony klubowo!
przebieg 202546
czerja
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez PanKot czwartek, 18 sierpnia 2005, 20:49

Można tak, można tak, co kto chce!
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez czerja czwartek, 18 sierpnia 2005, 20:52

widziałem w jednym sklepie taki napis "Kupuj Z Rozumem "podobnie należy i z innymi czynnościami aby potem nie żałować :!:
przebieg 202546
czerja
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Puchatek czwartek, 18 sierpnia 2005, 20:54

czerja napisał(a):zepsuć to i ja mogę,znaczy się odłączyć ale kto kiedys to naprawi?w poprzednim autku miałem problem z odłączonym immobil. i trochę fachowców zęby zjadło aby to naprawić bo taki miałem kaprys że skoro jest to ma działać!

czerja a czy ten problem z odłączonym immobil. w Twoim poprzednim autku nie miałeś właśnie dlatego, że sam go zepsułeś, znaczy się odłączyłeś..... :wink:
Ja szukam kogoś - za jak najmniejsze pieniądze - kto wie jak to zrobić, bo prostu ma o tym pojęcie i się na tym zna.
A naprawiać w przyszłości ( aktywować ponownie ) raczej nie mam go już zamiaru....bo z tego co się naczytałem na forach fabryczne immo. w Renault to strasznie awaryjne ustrojstwo i drogie w obsłudze. Jak już to założe sobie jakiś osobny immo czy alarmik i tyle.
Pozdrawiam Puchatek
Kangoojunior

Postprzez czerja czwartek, 18 sierpnia 2005, 21:03

nie ja się za to nie brałem a jeden fachowiec to tak naprawił że kiedy immobil. był zablokowany to grzało świece żarowe a jak odłączony to nie więc świece długo nie wytrzymywały i to skłoniło mnie do naprawy, po kilku "fachowcach"trafiłem młodego chłopaczka który ma warsztat alarmowy i naprawił w ciągu 20 minut co dla reszty było nie do pomyślenia tak więc najlepiej zaciągnąć rady u kilku fachowców bo co dla jednego nie wykonalne dla drugiego bułka z masłem!
przebieg 202546
czerja
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Puchatek czwartek, 18 sierpnia 2005, 21:05

Anonymous napisał(a):do puchatka
wiec ja rowniez mialem problem z immo,nigdzie na zadnym forum nie dawali mi konkretnych wskazowek co trzeba zrobic,w koncu pojechalem od zaufanego mechanika samochodowego-elektryka tez i on za cale 40zl wylaczyl immo na dobre,roboty przy tym wiele nie mial,generalnie bawil sie pod maska jakies 20 min i tyle.

Gościu dzięki za info. Zapytałbym o szczegóły ale znowu jesteś incognicto :cry: patrz link niżej... Apeluję zatem za PanKot:
".....Zdradź jeszcze tylko adres tego mechanika pewnie będzie wiecej chętnych. ....." ( nie wiem wprawdzie czy on z moich okolic ale może kto inny kiedyś skorzysta ).

http://www.kangoo.schron.pl/modules.php ... 13ae2c9ee7
Pozdrawiam Puchatek
Kangoojunior

Postprzez Gość poniedziałek, 22 sierpnia 2005, 23:15

sorry ale dawno mnie tu nie bylo-wakacje.ja jestem z okolic ³odzi,wiec mechanik tez stad.generalnie immo zdjety juz jest jakies 5tys.km temu i wszystko gra.jesli kogos bardzo interesuje jak zostalo to sciagniete to moge dokladnie wypytac,choc nie wiem czy idealnie powtorze.
Gość

Postprzez Puchatek wtorek, 23 sierpnia 2005, 08:49

Anonymous napisał(a):sorry ale dawno mnie tu nie bylo-wakacje.ja jestem z okolic łodzi,wiec mechanik tez stad.generalnie immo zdjety juz jest jakies 5tys.km temu i wszystko gra.jesli kogos bardzo interesuje jak zostalo to sciagniete to moge dokladnie wypytac,choc nie wiem czy idealnie powtorze.

Najważniejsze, że wszystko po zdjęciu twojego immo gra..... a Łódź to dla mnie za daleko... chyba ze wystarczyłoby wysłać mechanikowi sam sterownik ( mój to Lucas ) .... a swoją drogą wypytać zawsze można bo
może komuś pomogą te informacje w przyszłości. :D
Pozdrawiam Puchatek
Kangoojunior

Postprzez Gość wtorek, 23 sierpnia 2005, 23:54

jutro do niego podjade i sprobuje sie dowiedziec jak najwiecej,mysle ze jesli powie mi wszystko(jesli nie uzna tego za tajemnice) to instrukcje powinny pomoc bo to byla chwilka roboty,skads wyjal pare kabelkow,ktores polaczyl i tyle tego.Napewno skomplikowane to nie bylo,a drogie tym bardziej.Mam ten sam silinik co ty,pompka tez lucasa.
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam