Co po Kangurku?

Off-topic: tematy związane z techniką

Postprzez Bullitt środa, 7 czerwca 2006, 08:19

_ONE_ napisał(a):Po kangurku będzie kangurek o ile świat nie zwariuje :D

Zboczeniec :wink:

A serio to ciekawe jaki bedzie nowy model. Moze tez sie zdecyduje :?:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez _ONE_ środa, 7 czerwca 2006, 08:24

Czekam na rewulucję, bo to co teraz zaproponowali to udawajki :P
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt środa, 7 czerwca 2006, 08:27

MK napisał(a):Turbina i wtryski jednak majš co� wspólnego z silnikiem.
Powiecie: "w dti tez jest turbina" tak jednak zupełnie inna :? .

Turbina jest prawie taka sama. I jakos tak na prawde nie słychac zeby te nasze ze stała geometria padały. Co do wtrysków to znam Kangoorka to jakiś 170 kkm na seryjnych wtryskach. A 1600 barów tam nie ma, tylko znacznie wiecej :wink: i maja sie dobrze. Nie zaprzeczam, ze jest to delikatny silnik, zreszta jak wszystkie nowe. Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego na dCi narzekają właściciele innych wersji silnikowych?
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Bullitt środa, 7 czerwca 2006, 08:30

_ONE_ napisał(a):Czekam na rewulucję :P

Dokładnie jak ja.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez KiK środa, 7 czerwca 2006, 08:57

Bullitt napisał(a):
MK napisał(a):Turbina i wtryski jednak majš co� wspólnego z silnikiem.
Powiecie: "w dti tez jest turbina" tak jednak zupełnie inna :? .

Turbina jest prawie taka sama. I jakos tak na prawde nie słychac zeby te nasze ze stała geometria padały. Co do wtrysków to znam Kangoorka to jakiś 170 kkm na seryjnych wtryskach. A 1600 barów tam nie ma, tylko znacznie wiecej :wink: i maja sie dobrze. Nie zaprzeczam, ze jest to delikatny silnik, zreszta jak wszystkie nowe. Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego na dCi narzekają właściciele innych wersji silnikowych?

[...]

Kuba
Ostatnio edytowano środa, 7 czerwca 2006, 10:45 przez KiK, łącznie edytowano 1 raz
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez Bullitt środa, 7 czerwca 2006, 09:33

Nikt Cię nie zmusza na szczęście. Ale po co piszesz takie...... (autocenzura) dziwne rzeczy? Skąd usterki właśnie w dCi? Sprawdz statystyki sprzedaży z ostatnich lat. Ile sprzedało sie 1.2 czy 1.6 w stosunku do dCi? Ile mamy aktywnych userów z 1.9 dti? Jade do ASO bo padła pompa wspomagania. oczywiście dlatego, ze to dCi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Aaaaaaaa zapomniałem, łożysko w tylnym kole i koncówka drażka tez z tego powodu :wink: EOT z mojej strony...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez jon104 środa, 7 czerwca 2006, 12:06

Bullitt napisał(a):Nikt Cię nie zmusza na szczęście. Ale po co piszesz takie...... (autocenzura) dziwne rzeczy? Skąd usterki właśnie w dCi? Sprawdz statystyki sprzedaży z ostatnich lat. Ile sprzedało sie 1.2 czy 1.6 w stosunku do dCi? Ile mamy aktywnych userów z 1.9 dti? Jade do ASO bo padła pompa wspomagania. oczywiście dlatego, ze to dCi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Aaaaaaaa zapomniałem, łożysko w tylnym kole i koncówka drażka tez z tego powodu :wink: EOT z mojej strony...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I o to chodzi, i o to chodzi :lol: :lol: :lol:
EOT :!:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez MK środa, 7 czerwca 2006, 12:25

Dlaczego napadacie na mnie,że nie chcę dci :roll: :?: Mogę mieć takie prawo :? , nigdzie i nigdy nawet nie napisałem (Grześ może sprawdzić, jest w tym dobry :wink: ),że "to jest dziadostwo" lub podobnie, to jest bdb silnik, ale nie w Polsce :( .
Turbina jest "prawie" taka sama (prawie robi różnicę) ale inna, nie będę wdawał sie w szczegóły.
DCI jest doskonałym silnikiem, ale mnie w polskich warunkach paliwowych.
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK środa, 7 czerwca 2006, 13:12

MK, Bullit prawdopodobnie nie miał ciebie na myśli ... [choć do końca nie wiem] - skrytykował moje zdanie na temat samochodów z silnikami dCi ... czy już nawet własnego zdania mieć nie można :?: :?:

Kuba

PS: skoro się ono nie podobało to je usunąłem - nie lubię zwad opartych o coś czego ktoś nie rozumie.
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK

Postprzez Bullitt środa, 7 czerwca 2006, 15:54

MK napisał(a):Dlaczego napadacie na mnie,że nie chcę dci :roll: :?: Mogę mieć takie prawo :? ,

To nie było do Ciebie Masz takie prawo. Ja tez nie jeżdzę dieslem dla przyjemności, tylko ze wzgledów ekonomicznych. A ze jeździ nienajgorzej... Chodzi o wypowiedz kolegi, ze przez dCi pada np zawieszenie. Cycki opadają i tyle. I nie ma tu z mojej strony osobistych wycieczek, tylko dążenie do prawdy.

:edit:
P.S. Panowie w temacie silnika to policzcie ile turbin padło na forum? Ilu osobom wtryskiwacze (pomijam ich tajemniczą awarię u kolegi zaraz po wizycie w warsztacie)?
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne