wezyk gumowy od pokrywy zaworow do filtra powietrza pomocy

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: wezyk gumowy od pokrywy zaworow do filtra powietrza pomocy

Postprzez melen wtorek, 27 lipca 2010, 21:30

widze ze pan slabo zorientowany od poczatku mowilem ze zgubilem ow przewod i oczywiscie ze dzwonilem do aso ale numeru oryginalnego to nie moga wydawac poza firme wiec nic sie nie dowiedzialem od i cale realia
melen
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez michalxtreme środa, 28 lipca 2010, 13:08

Chłopie ogromnie zorientowany idź że wkońcu do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego i powiedz, że potrzebujesz wężyk łączący króciec odmy silnika z króćcem filtra powietrza do Renault Kangoo 1,4 98' i po kłopocie.Zmierz sobie suwmiarką króciec wylotowy z silnika ale w tym cieńszym miejscu i o takiej średnicy wewnętrznej szukaj tego wężyka. długość ok.20 cm i błagam nie zawracaj już głowy numerami tej części.W każdym sklepie motoryzacyjnym gdy powiesz co potrzebujesz sprzedawca wejdzie w program sprawdzający części i zamówi odpowiedni jeśli nie będzie go miał na miejscu.W czym ty widzisz kłopot.Po co ci te numery??W sklepie ich nie potrzebują by dobrać część a ten się uparł i drąży.
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme
Kangoexpert(em się nie czuję!)

Postprzez lukas środa, 28 lipca 2010, 14:02

Są forumowicze którzy robią problem z niczego.

Jeżeli nie wiesz co założyć by wytrzymało temperaturę, to ja Ci powiem.
Poproś pana np. z Castoramy dział ogród. Niech pan sprzeda Ci 1 metr węża do podlewania kwiatuszków lub drzewek, trawniczków itp. o średnicy 1/2” (jedna druga cala).
Weź sznureczek i zmierz jaki kawałek potrzebujesz tego wężyka, może być sznurówka.
Przyłóż do zakupionego wężyka miarę i utnij wymaganą ilość, resztę odłóż na półeczkę.
Po 6 latach intensywnego użytkowania silnika nadejdzie czas na ponowną wymianę wężyka więc sięgniesz do półeczki i utniesz ponownie wymagany kawałek wężyka. (20 cm.)
Kolejne 6 lat i znowu. 1 metr węża starczy Ci na 30 lat.
Wiem bo używałem takiego przez 6 lat.

Pozdrawiam.
Kangoo Van 1.5 dCi 90 KM - 2017r
lukas
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio środa, 28 lipca 2010, 15:40

Wiesz, miałem już nie jeden samochód, nie jedną renówkę i nie jednego kangoora, ale jeszcze nigdy nikt mnie w sklepie z częściami nie poprosił o nr oryginału.
Ale skoro u Ciebie kolego nie potrafią inaczej, to jutro chyba pojadę do ASO i zdobędę dla Ciebie ten numer ;) :lol:
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Jacoob środa, 28 lipca 2010, 17:36

melen napisał(a):oczywiscie ze dzwonilem do aso ale numeru oryginalnego to nie moga wydawac poza firme wiec nic sie nie dowiedzialem od i cale realia

To ściemę Panu puścili gdyż, jak ja byłem w ASO żeby mi "coś tam" sprawdzili to podali co jest do wymiany oraz bez problemowo numery oryginału.
Chyba, że co ASO to obyczaj... :P
Kangoo 1.5 DCI Expression, diesel, 2002r. 116000km
Jacoob
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez melen czwartek, 29 lipca 2010, 17:04

tam gdzie tylko bylem a bylem w wielu miejscach i wroznych sklepach wszedzie prosza numer oryginalu albo pa wiec coz ja moge .prosze sie nie dziwic na takich ludzi natrafiam coz...........
melen
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez melen czwartek, 29 lipca 2010, 17:07

masaccio bym prosil jak bys mugl zdobyc ten ch... numer oryginalu bo bez tego rozkladaja rece z gory dziekuje bardzo wszystkim ktorzy usiluja mi pomoc
melen
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez melen wtorek, 3 sierpnia 2010, 16:52

coz widac pan masaccio nie slowny
melen
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez michalxtreme wtorek, 3 sierpnia 2010, 20:13

melen napisał(a):coz widac pan masaccio nie slowny

Panowie Administratorzy!!!!Dajcie mu bana i zlitujcie się już wkońcu nad nami, którzy są zmuszeni to czytać.Tyle co już propozycji i rad jak to załatwić dostał a ten cały czas o tym numerze.Mało tego o jakieś niesłowności posądza kogoś kto już wiele razy wszystkim pomagał.Jak dla mnie to dość tego!!!!!!
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme

Postprzez Masaccio wtorek, 3 sierpnia 2010, 21:33

Do końca tygodnia jestem raczej nie mobilny, nie mam samochodu. Mimo wszystko spróbuję załatwić ten nr, choć nic nie obiecywałem a moja wypowiedź była czysto ironiczna.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam