przez aleksandra wtorek, 10 lipca 2012, 23:02
Przeglądając kilka wątków, wybrałam ten ... kilka osób wspominało o tym , że słyszą jakiś szum, metaliczny dźwięk po prawej stronie , raczej w okolicach rozrządu ... raczej po wymianie rozrządu... hmm również miałam wymieniany rozrząd jakieś 2 miesiące temu no i ostatnio zwróciłam uwagę na to , że też słyszę coś czego wcześniej nie słyszałam a mianowicie taki lekki SZUM czy to przy postoju czy w ruchu ... jak włączyłam klimę obieg zamknięty +wentylator wiadomo -to dźwięk był jakby nasilony po wyłączeniu troszkę ciszej (tak mi się wydaje) ... przyłożyłam ucho po prawej stronie w okolicach kierunkowskazu i ewidentnie stamtąd wydobywa się ten "Szum" jednak po przyłożeniu ucha słychać taki lekki metaliczny pogłos jakby koło się obracało, czy pasek był w ruchu hmm z ciekawości przyłożyłam ucho po drugiej stronie -lewej i tam nie ma tego "lekko metalicznego czegoś" ... aż się boję co to znowu może być. wydaje mi się że coś w związku z rozrządem -słychać to w/g mnie jak najbliżej prawej strony ..czy w zależności od rozrządu, rodzaju paska itp mogą występować różne odgłosy bądź nie występować ...
Kangur -srebrny 1.5 dCi ALIZE 2004r.