Co Wy na to?

Off-topic: tematy związane z techniką

Kupiłbyś takiego Kangoora?

Tak
7
27%
Nie
15
58%
Nie wiem
4
15%

Liczba głosów : 26

Postprzez sw środa, 28 grudnia 2005, 21:18

Jest obrzydliwy. Zderzenie seicento z Nissanem Kostką (nie pamiętam jego nazwy, w TopGear pokazywali go). Przerysowane szyby w przednich drzwiach sprawiają wrażenie, jakby miał guza. Okna w drzwiach przesuwnych sugeruja, ze są otwierane. Ale po co? Tylna szyba to już totalna porażka. Pewnie stwierdzili, że taniej im będzie ciąć od razu takie same szyby do przednich drzwi i do tyłu.
Wychodze z założenia, że widzę auto od środka, a nie z zewnątrz, ale w tym przypadku po prostu nie mógłbym ścierpieć takiego wyglądu.

BTW: Felgi ukradli chyba z Alfy 156.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik środa, 28 grudnia 2005, 22:26

Januszu - jako reprezentant posiadaczy Pure Kangoo muszę stwierdzić, że ten Kangoo jest dla mnie porażką ze wzgl. na szczegóły. Przedni zderzak z fajnym wlotem to bym nawet chciał. Ale potem zaczynają się schody... Nos kartoflasty (czyt. to coś między reflektorami), ten wyżej wspomniany guz, klamka tylnych drzwi powinna zostać obowiązkowo taka jak dotychczas. Nadkola jeszcze pomniejszono, a zrównanie prześwitu przed i za tylnym kołem bardzo niefajne wrażenie robi. Mi się podoba i Kangoo I, i II, i Generation 2006, ale to jest bezpłciowe. Wymyte z tego, co się nam podobało tak bardzo w Kangoorkach (co widać po powyższych postach). Jak pojawi się taki Kangoo 4x4 i wyjedzie w teren, to biedronki ze śmiechu kropki pogubią... Przecież to jest Multipla po francusku, auto, które wyglda, jakby było... chore :( Sztucznie napompowane (patrz odstęp między szybą boczną a słupkiem A), pozbawione smukłości (gdzie moje ulubione przetłoczenie na masce?). Może się podobać komuś, kto lubi tzw clean look, dla mnie to mydełko...

Żeby nie było że jestem taki całkiem krytyczny - przednie światła mogą być ciekawe, pisałem już że podoba mi się prowadnica, fajnie zapowiadają się też tylne światła. Przetłoczenia pod szybami dodają smaku, linia dachu kończy się "kantką". Wsadźcie to do Generation 2006 i będzie dobrze. Zapewne Kangoo kiedyś zniknie, powstanie coś całkiem nowego, o innym kształce i plakietce Kangoo II. Ale niech przypomina bardziej Megane II, Clio III, Scenica II, Espace II, Lagunę II... A nie Modusa...
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Rafal czwartek, 29 grudnia 2005, 10:40

AdiK napisał(a):Patrycja to cie pewnie do czego innego uwiodła :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez jon104 czwartek, 29 grudnia 2005, 21:54

Tak, teraz juz wiem o co chodzi. Mnie po prostu podobaja się takie auta jak Doblo i "stara" Multipla. Lubie wszystkie nietuzinkowe konstrukcje, a im bardziej odbiegają od "poprawności" tym lepiej :D

No i zeby nie było. Po dłuższym wpatrywaniu sie w obrazek stwierdzam, ze mogło się obejść o tylna szybę w jej obecnym kształcie :( ale tylko tyle, a i tak kupiłbym go :!:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ piątek, 30 grudnia 2005, 08:17

BTW Januszu, zgadzam się co do fiata multipla... to auto było i jest ciekawe w swojej formie - do pewnego stopnia nowatorskie. Problemem było to, że wyprodukował je fiat :( któremu zabrakło pomysłu na sprzedaż i chyba ze stilo jest podobnie choć forma zdecydowanie bardziej strawna dla konserwatystów. "Nowa" multipla moim zdanie straciła swój styl tak jak straciło kangoo w "2" wersji :(
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio piątek, 30 grudnia 2005, 09:09

Jak zreformować niereformowalne :?: :?: :?:
Ps.Teleturniej "Familiada":
- Podaj rodzaj potwora.
- Kangur!
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot piątek, 30 grudnia 2005, 12:13

PODOBA MI SIĘ TO AUTKO.
Mimo, że cały czas jestem miłosnikiem wersji I.
Kupiłem go bo był taki brzydki, że aż ładny.
Spodziewałem się jednak większych zmian w wyglądzie. Liczyłem na coś bardziej radykalnego, zaskakującego.
Jestem jednak zaniepokojony kilkoma szczegółami:
- pozioma klamka w drzwiach przesuwnych (wygodniejsza jest pionowa),
- wyższe szyby boczne i przednia czy OBNIŻONY DACH?
- jak w takiej sytuacji pomieści się schowek nad przednią szybą i schowki lotnicze?
- czy podniesienie świateł tylnych do linii dachu nie spowoduje rezygnacji z środkaowej lampki stopu?
- czy zaokrąglenie tylnej bocznej szyby nie będzie ograniczać widoczności przy manewrach cofania (latarnie, słupy itp)?
A teraz plusy:
- przód - bardzo ładny (szczególnie lampy i baloniasta maska)
- znikęły przetłoczenia na progach, które sprawiały wrażenie, że coś mu brakuje,
- długie tylne lampy,
- szersze drzwi przesuwne,
- (chyba) zsuwane szyby w drzwiach przesuwnych,
- inaczej wyprofilowane wnęki szyb bocznych.
Ogólnie jestem na TAK, chociaż jak wspominałem - spodziwałem się bardziej ekstrawaganckich zmian, czgos bardziej zaskakującego.
Czegoś co powaliłoby PSA na kolana :idea: :!:
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jon104 piątek, 30 grudnia 2005, 17:26

_ONE_ napisał(a):BTW Januszu, zgadzam się co do fiata multipla... to auto było i jest ciekawe w swojej formie - do pewnego stopnia nowatorskie. Problemem było to, że wyprodukował je fiat :( któremu zabrakło pomysłu na sprzedaż i chyba ze stilo jest podobnie choć forma zdecydowanie bardziej strawna dla konserwatystów. "Nowa" multipla moim zdanie straciła swój styl tak jak straciło kangoo w "2" wersji :(

Co do "drugiej" multipli to zgoda, ale nie oczekuj, ze Cie popre z "drugim" kangoo (który wyprzedził pierwszego :wink: )
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Grzelos piątek, 30 grudnia 2005, 21:49

PanKot napisał(a):PODOBA MI SIĘ TO AUTKO.

Ogólnie jestem na TAK, chociaż jak wspominałem - spodziwałem się bardziej ekstrawaganckich zmian, czgos bardziej zaskakującego.
Czegoś co powaliłoby PSA na kolana :idea: :!:

Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że premiera nowych bliźniaków PSA nastąpi w kilka miesięcy po premierze nowego Kangoo. Tak żeby mogli jeszcze bardziej zaszokować :-) ;-)
Jak na razie do sprzedaży wchodzi u PSA coś podobnego jak Kangoo - czyli generacja 2006 - to tak, żeby zamydlić wszystkim oczy tanim kosztem :-)
Gościnnie z Klubu Cytrynki:
Grześ Różycki
Xantia 2,0i 16v (138KM) Automatic '99 76000km
BX 19TZI (122KM) Automatic '90 370000km
BX 19 GTi 16v (160KM) '90/'92 181000km
Grzelos
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez _ONE_ niedziela, 1 stycznia 2006, 16:16

Czekam na oficjalne ustosunkowanie się Renault Polska do znanego nam zdjęcia... choć nie liczę na wiele :lol: :lol: :lol:
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne