Chcesz być łosiem?

Off-topic: tematy związane z techniką

Chcesz być łosiem?

Postprzez loocky środa, 4 maja 2005, 08:45

Powstała fajna inincjatywa wyłapywania i fotografowania łosi, czyli źle parkujących. Oto adres http://www.nieparkuj.pl
Od dziś chodzę z aparatem.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

ktoś łoś

Postprzez punio poniedziałek, 9 maja 2005, 08:45

hej! chyba nikt nie chce być łosiem!
Pozdrawiam!
Kangoo 1,2 (D7F) RNA granatowa klapa z 98. 180 tysięcy KM. Pozdrawiam i szerokiej drogi!
punio
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: ktoś łoś

Postprzez xyz wtorek, 10 maja 2005, 17:38

punio napisał(a):hej! chyba nikt nie chce być łosiem!
Pozdrawiam!

Bycie łosiem jako wybór lub jako skazanie. :lol: Może i nikt nie chce, ale jak widać niektórzy są. Dlatego życze wszystkim "od-łosiania" a "kangoorzenia" ;)
xyz
KangooróFka
KangooróFka

Postprzez sw wtorek, 10 maja 2005, 20:11

Zdaje sie, że autorzy tej strony nie znoszą krytyki, bo nie znalazlem żadnego e-kontaktu z nimi. Po przeczytaniu mam jeden wniosek: gdybym zastosował się do ich rad, do dziś nie miałbym prawa jazdy. Nie wiem jak wynika z Waszych doświadczeń, ale w Krakowie na egzaminie cofa się z łbem wykręconym w stronę tylnej wycieraczki.
Co więcej, gdy parkuję na lusterka znajomy instruktor jadący ze mną samochodem się załamuje co ja robię.
Natomiast sąsiedzi już się przyzwyczaili, że parkuję tyłem, na lusterka i na pełnym gazie. Kiedys jeszcze z obawą wychylali sie z okien, a teraz juz nawet nie zwracają uwagi.

Moim zdaniem nie ważne jak parkujesz, dopóki nie blokujesz ruchu. Sporo zdjęć na tej stronie jest naciąganych, bo tak naprawdę, to auta nikomu nie przeszkadzają. W Paryżu parkuje się zderzak w zderzak i nikomu to nie przeszkadza. Co więcej - ludzie rozpychają się zderzakami (auto zostawia się na luzie). Jak widać można.

I jeszcze jedno. Są parkingi, na których nie ma namalowanych linii. Parkujesz po prostu blisko innych aut. Auta się zmienią w ciągu dnia, zamiast poloneza wjedzie krótszy o metr maluch i już wyglądasz jak łoś, choć zaparkowałeś dobrze. Takie zdjęcie też tam znalazłem.

Mam więc wątpliwości co do włączania się do takiej akcji, choć na pewno jest to jakiś pomysł na istniejący problem.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez mobarski wtorek, 10 maja 2005, 21:46

A czy zostanę łosiem jak zaparkuję pod pewnym supermarketem na dwóch miejscach do parkowania???? Niestety kangoorek nie mieści się w szerokości jednego pola :D :D :D
Maciek
mobarski
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez rajder wtorek, 10 maja 2005, 22:39

SW podpisuje sie całkowicie pod tym co napisałeś.Chciałem jeszcze dodać,że nawyków niektórych kierowców sie po prostujuż nie da zmienić bo jak ktośprzez 10 lat jeżdzi "po swojemu" to jużnic mu nie pomoże.Ja ze swej strony nie obserwuje znowu aż tak dużó Losi parkingowych choć czasami takie sie zdarzają ala pamiętajmy że przecież każdemu sie może zdarzyć,czasem komuś sie śpieszy lub ma gorszy dzień i zostawia autko jak mu sie uda ale czy to czyni z niego łosia? :wink:
rajder
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez loocky środa, 11 maja 2005, 05:59

rajder napisał(a):ala pamiętajmy że przecież każdemu sie może zdarzyć,czasem komuś sie śpieszy lub ma gorszy dzień i zostawia autko jak mu sie uda ale czy to czyni z niego łosia? :wink:

Ja takich ludzi unaję za łosi. Zaraz dzwonie na straż miejską i niesforny kierowca dostaje kare.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez rajder środa, 11 maja 2005, 12:07

Ciekawe podejście loocky ale zastanawiam sie czy Tobie sie nigdy nie zdarzyło kiepsko zaparkować?
rajder
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez misiek288 środa, 11 maja 2005, 12:39

np. jednym kołem na dywanie a drugim bezpośrednio na podłodze przy biurku podczas pisania posta do klubu kangura :!: :!:
misiek288
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik środa, 11 maja 2005, 12:40

Co do wypowiedzi Sławka - też parkuję na lusterka, a jeśli chodzi o carismę to ma przyciemniane szyby i nawet innej opcji w nocy nie ma. A jeśli chodzi o krzywe parkowanie: Loocky ja też nie widzę usprawiedliwienia. I nie mówię tu o stawaniu na liniach np. przed hipermarketem - to tak jak Sławek pisze wychodzi samo, mianowicie ktoś auta nie rusza godziny, a na około postają różnie i potem wygląda to dziwnie. Jednak zobaczylibyście co się dzieje pod moją uczelnią. Non stop zastawianie, jak są 2 rzędy aut przodami do siebie, ktoś ustawi sobie trzeci rząd. Nie popatrzy, a za nim inni robią to samo i tak 5 aut potem stoi bez żadnej możliwości wyjechania. Ale wszyscy są dobrzy i mili, bo śpieszyli się na zajęcia i "nie zauważyli" (najgłupsze tłumaczenie świata)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Następna strona

Powrót do Inne